Maksullinen pysäköinti alkaa Vantaalla vuodenvaihteen jälkeen

Vantaalla on tarkennettu maksullisen pysäköinnin alkamispäivää, ja se aloitetaan 2.1.2018 alkaen.

- Uuden järjestelmän käyttöönotto edellyttää aina hieman opettelua kuntalaisilta, ja halusimme lykätä tämän opettelun vuoden vilkkaimman asiointiajan eli joulun ylitse, linjaa apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Maksullinen pysäköinti otetaan käyttöön Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla. Maksullisuuteen siirrytään tammikuun alusta alkaen sitä mukaa, kun asiaa osoittavat liikennemerkit ehditään asettaa paikoilleen. Runsaslumisen talven sattuessa merkkien asentamisesta vastaavia kunnossapidon yksiköitä työllistävät myös lumityöt. Alueen pysäköinti on muuttunut maksulliseksi, kun kyseisellä alueella on asian osoittavat liikennemerkit.

Lisää maksullisen pysäköinnin maksutavoista, alueista sekä tavoitteista: www.vantaa.fi/parking

Yhteiskäyttöautojen pysäköinti on otettu käyttöön

Vantaalla keskeisimmillä alueilla on tullut käyttöön myös yhteiskäyttöautojen pysäköintitunnus.

Pysäköintitunnuksen lunastanut ajoneuvo voi pysäköidä lisäkilvillä merkityille paikoille ilman pysäköintimaksua tai liikennemerkin velvoittamaa aikarajoitusta, kuitenkin enintään 48 tunniksi.

Pysäköintioikeuden voivat hakea kaikki halukkaat yritykset, jotka täyttävät kelpoisuusvaatimukset sekä ovat valmiita sitoutumaan pysäköintioikeuden myöntämisehtoihin. Yrityksen on tarjottava yhteiskäyttöautopalvelua avoimesti kaikille. Yhteiskäyttöautoyrityksen pysäköintioikeudet ovat maksuttomia ja pysäköintioikeus on ajoneuvokohtainen.

Yhteiskäyttöautot edistävät kestävää liikkumista sekä vähentävät auton omistuksen ja pysäköintipaikkojen tarvetta. Vastaavat pysäköintioikeudet yhteiskäyttöautoille on myönnetty myös Helsingissä ja Espoossa.

Hakemus ja liitteet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi. Sähköpostin aihe tulee olla "Yhteiskäyttöautojen pysäköintioikeus / Yrityksen nimi".

Lisätietoja yhteiskäyttöautojen pysäköinnistä.

Julkaistu: 22.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter