Vesikatko Metsolan alueella - koskee 16 kiinteistöä

Vedenjakelu on katkaistu ja vesijohdot kloorataan Vantaan kaupungin Metsolan alueella. Klooraus koskee 16 kiinteistöä: Naalipuistontie 1, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15. Majavatie 12 B. Metsolantie 37 D.

Väliaikainen vedenjakelupiste löytyy osoitteesta Majavatie 12 B.

Vesikatkon syynä on epäily veden mikrobiologisesta saastumisesta. Katkos aiheutui alueella tapahtuneesta viemäriputken ja vesijohdon rikkoontumisesta. Vesikatkon aikana runkovesijohto kloorataan. Katkon jälkeen astuu voimaan hanaveden keittokehotus.

Klooraus kestää arviolta lauantaiaamuun klo 9.00 saakka. Seuraa tilannetta Hsy:n verkkosivuilta tai Hsy:n sosiaalisen median kanavista Facebookista tai Twitteristä .

Tehokloorauksen aikana kloorattua vettä ei saa käyttää muuhun kuin WC:n huuhteluun. Kloorattua vettä ei pidä juoda eikä käydä suihkussa mahdollisten ärsytysoireiden vuoksi. Vesi ei ole kuitenkaan nautittuna terveydelle vaarallista.

Asukkaita kehotetaan juoksuttamaan asuntojensa hanoja niin, että kaikista hanoista tulevassa vedessä on selkeästi havaittava kloorin haju. HSY:n henkilöstö, joka päivystää alueella, avustaa tarvittaessa asukkaita.

Kloorauksen päätyttyä putkisto huuhdellaan. Asukkaiden tulee juoksuttaa hanoja niin, että kloorattu vesi poistuu kiinteistöjen putkista. Huuhtelun jälkeen HSY ottaa kiinteistöstä vesinäytteet veden laadun varmistamiseksi.

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi. Vedestä otetaan näytteet, jonka jälkeen Hsy antaa uudet ohjeet.

Julkaistu: 24.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter