Kuusikymppinen kansalaisopisto

väriliituja

Vantaan aikuisopistolla käynnistyi tänä syksynä 60. lukuvuosi. Jo vuodesta 1957 kansalaisopisto on toiminut paikkana, jossa vantaalaiset ovat voineet harrastaa ja kehittää itseään.

Vantaalaisten kiinnostuksen kohteet ovat vaihdelleet. Menneiden vuosien villityksiä olivat zumba, vesijumppa, kuivakukkakurssit, tilkkutyöt sekä hieman yllättäen makkaranvalmistus.
- Kymmenen vuotta sitten makkarakurssit olivat niin suosittuja, ettemme pystyneet järjestämään niitä tarpeeksi. Hain itse Hakaniemen hallista kotitalousopettajalle suolia, kun niitä ei saatu toimitettua tarpeeksi nopeasti, opiston rehtori Petri Vahtera kertoo nauraen.

Hittikursseja on vaikea ennustaa

Tällä hetkellä opiston suosituimpiin kursseihin kuuluu eri ruokakulttuurien tarjonta – mitä erikoisempaa sitä kiinnostavampaa. Erilaisissa joogissa käy myös edelleen paljon ihmisiä, ja tänä syksynä suosiollaan yllätti ukulelekurssi.

On vaikeaa ennustaa, mistä syntyy seuraava hitti.

- Monesti Keski-Euroopan ja Amerikan suosikit tulevat meille parin vuoden viiveellä. Usein olemme tarjonneet liian nopeasti jotain muualla suosittua, joka ei sytytä vielä täällä meillä, rehtori kertoo.

Kansalaisopisto on kohtaamispaikka

Kansalaisopisto on kohtaamispaikka digitalisoituvassa maailmassa.

- Mitä enemmän ihmisten aikaa kuluu erilaisten laitteiden kanssa, sitä enemmän kaivataan kanssakäymistä ja sosiaalisia kontakteja.

Vahtera on kiinnostunut myös ekologisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Hän toivoo että Aikuisopistolla olisi tulevaisuudessa vielä aktiivisempi rooli asian edistämisessä.

- Kansalaisopisto voi viedä ekologisuuteen, kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen liittyvää tietoutta ja tiedostamista eteenpäin, sekä omalla esimerkillä että tarjottujen koulutussisältöjen kautta.
Aikuisopiston rehtori luottaa vahvasti siihen, että koulutuksen ja harrastusten avulla ihminen tulee paremmin toimeen muuttuvissa elämäntilanteissa.

Julkaistu: 28.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter