Yhteisötaidetta ja supervoimia Hakunilassa

Hakunilan yhteisötaideteos, mies neuloo

Hakunilan käsityökeskuksessa toteutettiin kesän aikana valloittava yhteisöllinen taideteossarja. Kaikki keskuksen neljä seinää, liki 300m2, maalattiin kymmenien paikallisten lasten, nuorten ja aikuisten voimin.

Työpajoja veti joukko kansainvälisiä katutaiteen mestareita. Teossarja on osa Vantaan taidemuseo Artsin ja Street Art Vantaan Seinähullu Vantaa -hanketta, joka toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston tuella.
Hakunilan projektissa eli Toivomuskaivon ostarilla olivat mukana myös rakennuksessa toimivat Taito-käsityökeskus ja käsityö- ja muotoilukoulu Helmi, joiden tiloissa järjestettiin jo kevään aikana teosten suunnittelutyöpajoja yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Työpajoja vetivät vierailevat katutaiteilijat: Anna Semerdijev, Igor Multi, Olli Ruikka Hakunilan graffitiporukalla, Maikki Rantala & Tanja Valta sekä Von Bomb.

Kansainväliset katutaiteen supertähdet maalasivat kesän aikana muraaleja Hakunilan (Hepokuja 4 ja Hiirakkotie 1) lisäksi Martinlaaksoon (Laajaniitynkuja 5) ja Myyrmäkeen (Virtakuja 2 ja Kivikirveenkuja 4). Ensi kesänä Seinähullu Vantaa kutsuu muraalien tekijöiksi ja työpajojen vetäjiksi joukon suomalaisia mestareita. Kotimaiset tekijät ovat keskiössä myös Artsin ensi vuoden näyttelyssä.

Julkaistu: 7.12.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter