Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen LivingLab starttaa Slushissa

Ohjelmassa myös astronauttikoulutusta, joka innostaa luomaan, liikkumaan ja oppimaan.

”Fun Academy on yksi Vantaan varhaiskasvatuksen LivingLabin kumppaneista. LivingLab on muuntautuva, joustava ja dynaaminen oppimisen laboratorio. Yhdistämme yritysten ja Vantaan sivistystoimen monipuolista osaamista ja asiantuntijuutta. Julkisen ja yksityisen sektorin innovatiivisella yhteistyöllä ja käytännön ketterillä kokeiluilla etsimme parhaita oppimista tukevia ratkaisuja. LivingLab on enemmän kuin tila, se on ennakkoluuloton ja rohkea toimintatapa, jonka avulla syntyy maailman paras päiväkoti”, toteaa Vantaan kaupungin varhaiskasvatuspäälikkö Leena-Mari Tornivaara.

Tervetuloa katsomaan ja kokemaan, mitä Fun Academyn ja kumppaneiden kehittämä tulevien astronauttien koulutus tarkoittaa ja mitä se voi olla päiväkodin arjessa.

Slushin yhteydessä Messukeskuksen Lapsiparkkiin on rakennettu avaruusaiheinen oppimistila, jossa LivingLabin lapset ja opettajat tekevät NASA:n astronauttiohjelmaa mukailevia lapsenkokoisia avaruustehtäviä. Ilmiöpohjainen teemakokonaisuus on rakennettu palvelemaan lapsilähtöistä varhaiskasvatusta, jossa lapset rakentavat oppimispolkua yhdessä aikuisten kanssa.
Astronauttiohjelma on päiväkodin arkeen sovitettavissa oleva ilmainen ohjelma, jossa on lyhyitä tuokioita jokaiselle päivälle. Ohjelma opastaa tieteelliseen ajatteluun, antaa eväitä teknologian luovaan käyttöön ja liittää liikunnan innostaviin teemoihin.

Astronautit muistuttavat meitä monipuolisen liikunnan ja ravinnon merkityksestä, he kannustavat meitä tekemään hommia tavoitteidemme eteen ja auttavat ymmärtämään, miten tärkeätä on innostua oppimisesta.

Pop up –päiväkodin väki kiittää oikeita astronautteja avaruusasemalta saamastaan tiedetehtävästä ja he laittavat paluupostina oman tervehdyksensä avaruuteen.

“On hienoa voida tehdä yhteistyötä Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa ja kehittää yhdessä oppimista palvelevia ratkaisuja ja sisältöjä. Opimme varmasti paljon myös Fun Academyn kansainvälisen verkoston päiväkotien arjesta – uuden ajan kirjeenvaihtotoverit lähettävät viestejä yhdessä vaikka avaruuteen, jos on asiaa astronauteille”, toteaa Fun Academyn toimitusjohtaja Sanna Lukander.

Astronautti-pop-upiin voi tutustua molempina Slush-pävinä eli torstaina 30.11. ja perjantaina 1.12. klo 10.00-13.00 Helsingin Messukeskuksen Lapsiparkissa.

Julkaistu: 29.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter