Anneli neuloi peiton jokaiselle Suomen satavuotispäivänä syntyneelle vantaalaiselle

Satavuotiaan Suomen kunniaksi Vantaan neuvoloissa on ollut koko vuoden käynnissä Neulo naperolle -kampanja, jossa juhlavuonna syntyneille vantaalaislapsille on luovutettu neulojien taidonnäytteitä.

Vantaalainen Anneli Norovirta halusi yllättää kaikki itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 syntyneet vantaalaisvauvat neulomalla heille torkkupeitot.

– Minulla oli kahdeksan torkkupeittoa valmiina, ja vauvoja on itsenäisyyspäivänä syntynyt Vantaalle seitsemän. Vähän tiukaksi meni, mutta yksi ylimääräinenkin vielä jäi. Ehkä se pitäisi lähettää Jenni Haukiolle, Anneli miettii.

Ensimmäisen Annelin neuloman peiton saanut Viima-vauva nukkuu tyytyväisenä Netta Haikosen sylissä peitonluovutusjuhlallisuuksista piittaamatta. Vanhemmat vakuuttavat, että peitto tulee käyttöön.

– Tarpeeseen tulee aivan varmasti, arvostamme kyllä tällaista käsityötä, vanhemmat Netta Haikonen ja Niina Fränti kiittelivät.

Anneli on aloittanut Suomi 100 -peittojen neulomisen keväällä. Hän neuloo muutenkin paljon, ja onkin jo aiemmin lahjoittanut neuvoloihin pipoja.

– Telkkaria katsellessa tulee neulottua. Peiton tekeminen vie pari kolme iltaa, ja peitto on siitä helppo, että se käy kaikille. Pipotkin ovat voivat olla vähän hankalia, kun vauvojen päät ovat vähän erikokoisia.

– Monilla ei ole tuttua neulojaa, niin tämä on tosi kiva juttu.

Vantaan läntisen neuvolatoiminnan osastonhoitaja Virpi Aromaa kiittelee, että Neulo naperolle -kampanjaan on tullut valtava määrä neuletuotteita.

– Neuvoloihin ei ole tullut pelkkiä sukkia, vaan jopa kokonaisia vaatesettejä. Vanhemmat ovat olleet tosi onnellisia kaikista sukista ja muista!

Kiitos kaikille neulomiseen osallistuneille!

Julkaistu: 29.12.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter