Valtuusto käsittelee Osallistuva Vantaa -mallia

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 22. tammikuuta kello 18 kaupungintalolla Tikkurilassa. Kokouksessa käsitellään Osallistuva Vantaa -mallia, joka on osa kaupungin strategiaa.

Malli kannustaa asukkaita aktiivisuuteen ja tarjoaa tilaisuuksia osallistua kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon. Asukkaille Osallistuva Vantaa näyttäytyy monipuolisina suoran ja edustuksellisen osallistumisen mahdollisuuksina, kehittyvinä sähköisen ja mobiilin osallistumisen työkaluina sekä yhä parempana viestintänä, neuvontana ja asiointina.

Osallistuva Vantaa -mallia on valmisteltu yhteistyössä asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden kanssa, ja mallin kehittämiseen kuuluvat kokeilut ja niistä oppiminen. Kevään 2017 aikana toteutettiin erilaisia pilottiprosesseja, kuten kansalaisraati strategian valmistelun tueksi ja osallistuvan budjetoinnin hanke.

Valtuusto käsittelee 22.1. kokouksessa myös muun muassa vuoden 2017 hyvinvointikatsausta. Katsauksessa tarkastellaan laajasti väestöryhmittäin hyvinvointiin vaikuttavia arjen valintoja liikkumisesta ruokailuun. Mukana on myös työtä ja asumista koskevia tietoja.

Kokousta voi seurata ja kommentoida suorana Vantaa-kanavalla kokouspäivänä kello 18 alkaen. Esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Vantaa-kanavalla julkaistaan valtuustokokousta edeltävällä viikolla lyhyt taustoittava video. Tammikuun puffivideo liittyy hyvinvointikatsaukseen ja tarttuu hyvinvointiteemaan käytännönläheisellä otteella.

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 18.1. kello 17. Tilaisuudessa annetaan ajankohtaiskatsaus sote- ja maakuntauudistuksesta. Selostustilaisuus ja kyselytunti lähetetään suorana Vantaa-kanavalla.

Julkaistu: 17.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter