Maria Auroma kukkien ja Kulttuuriseppä-palkinnon kanssa

Marja Auroma on Vantaan Kulttuuriseppä 2017

Vantaan kaupungin Kulttuuriseppä 2017 -palkinto luovutettiin keskiviikkoiltana Marja Auromalle monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan kokouksessa. Palkinto on tunnustus aktiivisesta työstä monikulttuurisuuden hyväksi. Entinen huippu-urheilija ja kolminkertainen Finlandia-hiihdon voittaja Auroma on tukenut monikulttuurisuutta nimenomaan liikunnan kentällä.

Marja Auroma on pitkällä urallaan työskennellyt mm. Helsingin kaupungin sosiaalivirastossa ja Vantaan Liikuntayhdistyksen toiminnanjohtajana. Viimeisimmässä työssään Vantaan kaupungin Sporttia kaikille -hankkeen projektipäällikkönä hän on madaltanut tuhansien maahanmuuttajien kynnystä liikunnan harrastamiseen. Työ oli usein hyvin konkreettisten asioiden hoitamista. Auroma mm. järjesti verhot Martinlaakson uimahalliin naisten uimavuoroja varten.

- Me suomalaiset tiedämme, miten tärkeää liikunta on, mutta kaikkialla ei ole näin. Sporttia kaikille -hankkeen kautta on tavoitettu näitä uusien vantaalaisten ryhmiä, joille liikunta ei ole yhtä tuttua kotimaassaan. Olen kiitollinen, kun sain tehdä työtä, joka on lähellä sydäntäni, tunnustuksesta iloinen ja yllättynyt Auroma totesi.

Vaikka Auroma on itse taustaltaan huippu-urheilija, hän on ajanut aktiivisesti tavallisten, vähän liikkuvien kuntalaisten etuja. Liikunta on Auroman mukaan mitä parhain tapa päästä mukaan osaksi yhteiskuntaa, kun siinä ei välttämättä tarvita edes kielitaitoa.
- Vantaalla on huomattu, miten tärkeää on saada maahanmuuttajat mukaan liikkumaan ja pyritty tavoittamaan kaikki ikäryhmät kaikilla asuinalueilla. On tärkeä tarjota maksutonta tai edullista toimintaa, mikä helpottaa mukaan tuloa, Auroma muistutti.

Marja Auromaa kiiteltiin myös hyvästä verkostotyöstä, joka on edistänyt yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja tuonut yhteen liikuntaseuroja ja maahanmuuttajajärjestöjä. Auroman palkitsemista ehdotti kaupungin liikuntapalveluiden Sporttia kaikille -hanke ja ehdotusta tuki toistakymmentä yhdistystä hankkeen verkostosta.

Marja Auroma jäi viime vuonna eläkkeelle projektipäällikön tehtävästään. Eläkepäivät täyttyvät vapaaehtoistyöstä ja liikunnasta. Entinen olympiahiihtäjä ja SM-mitalisti ehtii nyt entistä useammin sivakoimaan Hakunilan laduille.

Kulttuuriseppä-tunnustusta on jaettu vuodesta 2007 lähtien. Palkinnon ovat aiemmin saaneet: 2016 John Simon, 2015 Mona Abdelgadir ja Gazale Giray Öngörür, 2014 Vantaan Nicehearts, 2013 Harun Osmani, 2012 Said Hassan, 2011 Ritva Etelämäki, 2010 Jarmo Ahvenainen , 2009 Burhan Hamdon, 2008 Eila Järvinen ja 2007 Osman Hassan.
Kulttuuriseppä-palkinto on Vantaan kaupungin tunnustus aktiivisesta työstä monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden hyväksi. Tunnustus voidaan myöntää vantaalaiselle henkilölle, joka on edistänyt omalla työllään, teoillaan ja asenteellaan kulttuurien välistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta. Kulttuuriseppä voi olla myös yhdistys tai järjestö, jonka toiminta on merkittävää ja monikulttuurista. Ehdotusten pohjalta valinnan tekee työryhmä, johon kuuluu mm. edustajia monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnasta, monikulttuurisuusasiain yksiköstä, kulttuuripalveluista sekä edellisen vuoden kulttuuriseppä.

Julkaistu: 24.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter