Teknisessä lautakunnassa Kuusikon ja Västersundomin koulujen peruskorjaukset

Tekninen lautakunta kokoontuu vuoden ensimmäiseen kokoukseensa tiistaina 30.1. Käsittelyssä on tuolloin muun muassa Kuusikon ja Västersundomin koulujen peruskorjauksien tarveselvitys-hankesuunnitelmat.

Kuusikon koulu on luokkien 1. – 6. koulu ja se on valmistunut kahdessa osassa: ensimmäinen osa vuonna 1963 ja laajennus 1984. Koulun tilapaikkamäärä on 320. Rakennuksen kunto on yleisesti ottaen välttävä. Tarveselvitys-hankesuunnitelma koskee koulurakennuksen teknistä osakorjausta, mutta samassa yhteydessä on selvitetty uuteen opetussuunnitelmaan liittyviä muutoksia. Myös koulupihan turvallisuuden parantamiseksi esitetään ratkaisu. Hankkeen kustannusennuste on 3 200 000 €.

Västersundomin koulu on itäisen Vantaan ruotsinkielinen 1.-6. luokkien peruskoulu. Lisäksi koulussa järjestetään esiopetusta. Koulun neljä rakennusta ovat eri aikakausilta, vuosilta 1899, 1953, 1987 ja 1999. Lukuun ottamatta uusinta kahden luokan lisärakennusta, rakennusten tekniikka on vanhaa ja huonokuntoista ja ulkovaippa ja sisäpinnat korjaamisen tarpeessa. Hankkeen tavoitteena on kunnostaa rakennusten ulko- ja sisäpinnat ja parantaa keittiön toimintaa sekä rakennusten sisäilmaa, lämmöneritystä ja sähkötekniikkaa. Teknisen käsityön tila muutetaan yhdistetyksi kovien materiaalien ja kuvaamataidon tilaksi. Hankkeen kustannusennuste on 3 600 000 €.

Lisäksi lautakunnan esittelylistalla mm.

  • Tikkurilan uimahallin korjaustyöt, hankesuunnitelma ja tavoitehinta
  • Hakunilan ja Kivistön suuralueiden metsäsuunnitelmat
  • Vantaan peltojen ja niittyjen hoidon kehittämissuunnitelma
  • Ulkoilureitin yleissuunnitelma välille Hakunilan urheilupuisto - Sipoonkorven kansallispuisto
  • Vantaan kaupunkitilaohje
  • Kuntatekniikan keskuksen suunnitteluohjelmat 2018

Esityslista kokonaisuudessaan osoitteessa http://paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 25.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter