Ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja kirjaston Elib-palvelussa

Elib-palvelu tuo Helmet-kirjastojen kokoelmaan runsaasti ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Mukana on sekä kauno- että tietokirjallisuutta ja kokoelmaa kartutetaan säännöllisesti.

E-kirjojen lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, lukemiseen sopivan laitteen sekä verkkoyhteyden. Jos lataat kirjoja omalle laitteellesi, tarvitset myös lukuohjelman. Jos olet käyttänyt kirjaston muita e-kirjapalveluita, Elibin käyttö on helppoa, koska lukutavat ja tarvittavat ohjelmat ovat samoja.

Siirry Elib-palveluun

Lainaa, lue ja kuuntele eri laitteilla

Voit lukea e-kirjoja ja kuunnella e-äänikirjoja suoraan verkkoselaimessa tai ladata ne omalle laitteellesi. Sinun täytyy kirjautua palveluun, että näet mitkä teokset ovat saatavilla. Laina-aika Elib-palvelussa on aina 28 päivää, eikä lainaa voi palauttaa ennen laina-ajan umpeutumista. Sinulla voi olla enintään viisi lainaa kerrallaan.

Helpointa on lukea kirjoja suoraan verkkoselaimessa, jolloin et tarvitse erillistä lukuohjelmaa tai tunnusta. Silloin verkkoyhteys on oltava päällä lukemisen aikana. Kaikkia e-kirjoja ei voi lukea selaimessa.

Jos haluat ladata kirjan omalle laitteellesi, tarvitset tietokoneelle Adobe Digital Editions -lukuohjelman ja tabletille tai älypuhelimelle Bluefire Reader -lukuohjelman. Ohjelma täytyy myös valtuuttaa Adobe-tunnuksella.

Katso tarkemmat ohjeet e-kirjapalveluihin.

E-äänikirjoja voit kuunnella tietokoneen selaimessa. Tabletille ja älypuhelimelle täytyy ladata Biblio-sovellus, jonka kautta äänikirjoja voi lainata ja kuunnella.

Tarkemmat ohjeet ja apua ongelmatilanteisiin löydät Elib-palvelun omista ohjeista.

Helmet-kirjastojen asiakkaana voit käyttää e-kirjoja ja e-äänikirjoja neljässä eri palvelussa. Ruotsinkielisiä e-kirjoja löytyy myös Ellibs- ja OverDrive-palveluista.

E-kirjat ja e-äänikirjat lyhyesti

Kuva: StockSnap

Julkaistu: 26.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter