DSV:n logistiikkakeskuksen rakentaminen Päiväkumpuun alkaa

Suomen DSV-yhtiöiden uuden pääkonttorin ja logistiikkakeskuksen, DSV Logistics Centerin, rakentaminen aloitettiin peruskiven muurauksella torstaina 25.1.2018. Vantaan Päiväkumpuun kohoava huippumoderni pääkonttori ja logistiikkakeskus kokoaa yhteen noin 500 yhtiöiden ja niiden alihankkijoiden työntekijää.

Peruskiven muuraustilaisuus järjestettiin 25.1.2018 Vantaan Päiväkummussa, Trukkikuja 3.ssa, jonne rakennusrypäs alkaa kohota. Tapahtumaa seuraamaan oli kutsuttu DSV:n ja pääurakoitsijana toimivan rakennusyhtiö Lehto Oyj:n keskeisiä yhteistyökumppaneita.

− Tämä peruskiven muuraustilaisuus on esimerkki kehityksestä ja kasvusta, jotka ilokseni koskevat tällä hetkellä yleisesti koko Suomen taloutta. Vuosia kestäneen taantuman jälkeen nyt on nähtävissä sekä viennin että kotimaisen kysynnän kasvua. Tämä on varmasti musiikkia logistiikkayritysten korville. Mitä enemmän bruttokansantuote kasvaa, sitä enemmän tarvitaan tavaroiden kuljetuksia ja käsittelyä. Sen vuoksi toivonkin kasvun jatkuvan niin DSV:ssä kuin koko Suomessa, Tanskan suurlähettiläs Jette Nordam sanoi puheessaan.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä muistutti puheessaan DSV:n auttavan omalta osaltaan Vantaata ylläpitämään kärkitilaa pääkaupunkiseudun työllisyyden kehityksessä ja kaupungin auttavan DSV Logistics Centerin kehitystarpeiden toteuttamista rakennuksen valmistuttuakin.
− Toivon tälle hankkeelle edelläkävijyyttä energian kulutuksessa, materiaalien kierrätyksessä, toimintakeskukselle keskeisessä liikenteen hallinnassa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hyvän pohjan tälle luovat DSV:n toimintaa ohjaavat ympäristösertifikaatit, Penttilä sanoi.

Uusi rakennuskompleksi kohoaa 11 hehtaarin tontille. Pääkonttorista, varastosta ja terminaalista muodostuvassa logistiikkakeskuksessa tulee olemaan neliöitä noin 60 000.
‒ Uuden logistiikkakeskuksen suunnittelu aloitettiin elokuussa 2016 ja sen tavoitteena oli saada kaikki Vantaan toiminnot saman katon alle uuteen kiinteistöön, joka on suunniteltu DSV:n tarpeiden mukaisesti. Näin pystymme paremmin ja tehokkaammin tarjoamaan kokonaisvaltaisia logistiikkaratkaisuja. Logistiikkakeskuksen on määrä valmistua kuluvan vuoden lopussa. Lisääntyvä ja muunneltavissa oleva kapasiteetti, ajanmukainen teknologia ja automaatio tekevät toiminnoistamme entistä kilpailukykyisempiä ja laadukkaampia, toimitusjohtaja Jan Magnus Nordberg DSV Solutions Oy:stä painotti.

Julkaistu: 26.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter