Afrikan Tähti – pelilaudan kääntöpuoli –näyttely 5.2. alkaen

Afrikan Tähti – pelilaudan kääntöpuoli –näyttely tarkastelee, millainen Afrikka paljastuu tutun lautapelin takaa.

Näyttely on Taidetalo Toteemissa ja Pessissä 5.2.-26.4. Näyttely seuraa pelilaudalta tuttuja reittejä Kairosta Kapkaupungin kautta Kanarialle. Se kertoo eurooppalaisten ja afrikkalaisten kohtaamisesta sekä maanosien yhteisestä, vuosisatoja vanhasta historiasta.

Afrikan kartta ja paikannimet ovat tulleet monille tutuiksi pelilaudan kautta. Tuttuus voi kuitenkin olla harhaanjohtavaa. Näyttely kertoo pysähdyspaikkojen kautta Afrikan historiasta ja nykypäivästä. Punaisten pahviympyröiden takana on muutakin kuin rosvoja, hevosenkenkiä, timantteja ja tyhjää.

Teema jatkuu myös Helinä Rautavaaran museon tuottamassa verkkonäyttelyssä Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut, joka pohjautuu museon arkistomateriaaliin, ks. http://kuninkaidenkulta.helinamuseo.fi

Näyttelyn on tuottanut Helinä Rautavaaran museo ja siihen on saatu ulkoministeriön tiedotustukea. Näyttelyn on käsikirjoittanut VTL Katja Uusihakala Helsingin yliopistosta.

Näyttelyn oheisjulkaisu toimii pelilaudan kanssa opetuspakettina ja soveltuu 1–9 -luokkalaisille. Näyttelyn oheisohjelmassa onkin otettu erityisesti huomioon juuri koululuokat.

Afrikan Tähti – pelilaudan kääntöpuoli –näyttely on esillä Vantaalla Taidetalo Toteemissa 5.2.–15.3. ja siirtyy sieltä Taidetalo Pessiin ajalle 20.3.–26.4.2018.
Näyttelyn yhteydessä järjestetään runsas oheisohjelma; perhetapahtumia, pelillisiä opastuksia koululuokille sekä avoimia päiviä. Ensimmäinen avoin tilaisuus on Perhelauantai 10.2.2018 klo 13–15 Taidetalo Toteemissa. Tervetuloa!

Koko ohjeisohjelma: http://www.vantaa.fi/lastenkulttuuri/nayttelyt, www.facebook.com/taidetalototeemi, www.facebook.com/taidetalopessi

Taidetalo Toteemi, Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa

Taidetalo Pessi, Kielotie 14, 01300 Vantaa

Julkaistu: 31.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter