Vantaalle on perustettu päihdetyön kokemusasiantuntijan vakanssi

Pilottihankkeen ohjausryhmäläisiä: Vantaan terveyspalvelupäällikkö Eila Koivunen (vas.), päihdepalvelupäällikkö Martta Palttila-Pulli, päihdetyön kokemusasiantuntija Hannu Ylönen, HUS-yhteistyökoordinaattori Lauri Kuosmanen ja Vantaan A-killan puheenjohtaja Kari Miettinen.

Päihdetyön kokemusasiantuntijasta on tullut kiinteä osa Vantaan terveys- ja päihdepalvelujen kokonaisuutta.

Päihdetyön kokemusasiantuntijan toimintamallia on hiottu Vantaalla vuodesta 2012 alkaen. Mallin pilotointi aloitettiin Korson terveysasemalla osana Mielen avain -hanketta.

Päihdetyön kokemusasiantuntija on itse kamppaillut päihdeongelmien kanssa ja toivuttuaan kouluttautunut auttamaan muita samassa tilanteessa olevia. Nyt päihdetyön kokemusasiantuntijasta on tullut kiinteä osa Vantaan terveys- ja päihdepalvelujen kokonaisuutta, ja kokemusasiantuntija tarjoaa vertaistukea ja neuvontaa kolmena päivänä viikossa Korson, Hakunilan ja Martinlaakson terveysasemilla.

Päihdetyön kokemusasiantuntijan kanssa voi keskustella luottamuksellisesti ja kysyä neuvoa, jos oma tai läheisen päihteiden käyttö huolestuttaa.

Vuonna 2017 asiakaskäyntejä kokemusasiantuntijan vastaanotolla oli yli 300. Käyntimäärä on lisääntynyt 2 prosenttia vuodesta 2016. Keskimäärin sama asiakas kävi kokemusasiantuntijan luona 2,4 kertaa. Kokemusasiantuntijan luona käyneiden asiakkaiden keski-ikä oli 53 vuotta. Asiakkaista miehiä oli 69 % ja naisia 31 %.

Julkaistu: 31.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter