Docpoint-jatkot tuovat uutuusdokumentteja Vantaalle

Niklas Kullströmin ja Martti Kaartisen ohjaama G. J. Ramstedtin maailma esitetään Lumo-salissa 9.2.2018.

Vantaan kulttuuripalveluiden järjestämät Docpoint-jatkot tuovat Lumo-saliin ja Kulttuuritalo Martinukseen joukon Docpoint-festivaalilla juuri ensi-iltansa saaneita kotimaisia dokumenttielokuvia.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Ryhmiä suositellaan varamaan paikat haluamastaan tilaisuudesta (arja.keranen@vantaa.fi), muutoin paikat täytetään sisääntulojärjestyksessä. Elokuvien ohessa on tekijävierailuja ja keskusteluja, ja DocPointin edustaja on mukana kaikissa tilaisuuksissa.

Ei tietä kotiin

Ohj. Markku Heikkinen / Suomi 2017 / S / Kesto 62 min
Pe 9.2.2018 klo 14 / Lumo-sali, Urpiaisentie 14, Korso

Ruandalainen Charles kertoo tarinaansa tyttärelleen Nadinelle. Dokumentti on kirje, jossa Kajaaniin muuttanut Charles kertoo lapsuutensa pitkästä paosta ja ajastaan kongolaisella pakolaisleirillä. Kertomansa kautta päähahmo kartoittaa itsekin paikkaansa maailmassa.

Näytöksessä vierailevat ohjaaja Markku Heikkinen ja tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen.

G. J. Ramstedtin maailma

Ohj. Niklas Kullström, Martti Kaartinen / Suomi 2017 / K7 / 85 min
Pe 9.2.2018 klo 18 / Lumo-sali, Urpiaisentie 14, Korso

Suomalainen kielitieteilijä G. J. Ramstedt matkaili 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa Mongoliassa ja Keski-Aasiassa. Hänen muistelonsa limittyvät dokumentissa nykyisyyteen, jossa perinteet ovat korvautuneet rahauskolla ja aavikot kaupungeilla.

Ohjaaja Niklas Kullström on paikalla näytöksen jälkeen.

Unelma mestaruudesta / Vielä pienen hetken vierelläsi / Eläimen kuva

To 15.2.2018 klo 14 / Kulttuuritalo Martinus, Martinlaaksontie 36

Unelma mestaruudesta / Ohj. Sophia Ehrnrooth / Suomi 2017 / K7 / 6 min / Neljä poikaa nimeää kaikki muistamansa jalkapalloilijat. Kuka muistaa eniten? Näytöksessä mukana ohjaaja Sophia Ehrnrooth ja tuottaja Laura Kangasniemi.

Vielä pienen hetken vierelläsi / Ohj. Jenny Timonen / Suomi 2017 / K7 / 13 min / Kolme saattohoitajaa avaa ovet hoitokotiin, työhönsä ja kuoleman äärelle. He ovat ihmisten vieressä näiden viimeisinä hetkinä.

Eläimen kuva / Ohj. Perttu Saksa / Suomi 2017 / K / 29 min / Verneri Pohjolan ja Mika Kallion improvisoima musiikki kuljettaa valokuvaajana tunnetun Perttu Saksan poeettista dokumenttia. Mustavalkoinen teos rinnastaa ihmisen ja muut eläimet.

Kolme lyhytdokumenttia sisältävässä näytöksessä vierailee ohjaaja Perttu Saksa.

The Fifth Sun

Ohj. Matteo Maggi / Suomi 2017 / K / 79 min
To 15.2. klo 18 / Kulttuuritalo Martinus, Martinlaaksontie 36

Kolme italialaista elokuvantekijää seuraa Panua, joka pyrkii Australian Cairnsiin katsomaan auringonpimennystä. Voiko kaukokaipuun tallentaa kameralla? Sujuuko yksikään matka koskaan suunnitelmien mukaan?

Vantaan Docpoint-jatkot Facebookissa

Päivitys 5.2.2018:
Docpoint-kuulumisia Helsingistä

Docpoint-dokumenttielokuvafestivaalilla vieraili 29.1.–4.2.2018 yli 30 000 kävijää.

Festivaaliviikon katsotuin elokuva oli Kiur Aarman ja Raimo Jõerandin ohjaama Rodeo – Viron villit vuodet.

Muita festivaalin suosituimpia elokuvia olivat ruotsalaisräppäri, feministi-ikoni Silvana Imamista kertova SILVANA, simpanssitutkija Jane Goodallin henkilökuva Jane ja Barack Obaman presidenttikauden viimeisestä vuodesta kertova The Final Year.

Kotimaisista ensi-illoista eniten katsojia keräsivät Martti Kaartisen ja Niklas Kullströmin G.J. Ramstedtin maailma, Markku Heikkisen Ei tietä kotiin sekä Cristiana Peccin ja Matteo Maggin The Fifth Sun. Kaikki kolme kotimaista suosikkia nähdään myös Vantaan Docpoint-jatkoilla.

Docpointin yleisöpalkinnon voitti Markku Heikkisen Ei tietä kotiin. Lisäksi Ei tietä kotiin oli tämän vuoden kriitikon valinta. Uusiseelantilainen elokuvakriitikko Carmen Gray kommentoi Markku Heikkisen elokuvaa: ”Ei tietä kotiin tuo aitoutta ja uutta ääntä viime vuosina yleistyneisiin maahanmuuttokuvauksiin. Elokuva kysyy vaikeita kysymyksiä siitä, minkälainen maa Suomi on ja minkälainen maa se haluaa olla.” Erityismaininnan Gray myönsi Sophia Ehrnroothin elokuvalle Unelma mestaruudesta. Myös Ehrnroothin lyhytelokuva nähdään Vantaan Docpoint-jatkoilla.

Julkaistu: 1.2.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter