Vantaan kaupunginmuseolla kattavasti ilmaistapahtumia läpi kevään

Vantaan kaupunginmuseo on julkaissut kevään tapahtumakalenterin nettisivuilleen.

Museon tapahtumat on suunniteltu palvelemaan monipuolisesti eri kävijäryhmiä ja houkuttelemaan myös toisaalta uusia kävijöitä museolle. Tapahtumat ovat ilmaisia. Vantaan kaupunginmuseo sijaitsee Tikkurilan vanhalla asemalla, ja on kätevästi saavutettavissa noin 15 minuutissa esimerkiksi Järvenpäästä tai Helsingin päärautatieasemalta.

Vantaan kaupunginmuseossa vastikään auennut näyttely #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt kertoo kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923–2015) Vantaasta valokuvien kautta. Näyttelyn ympärille rakennettu tapahtumakokonaisuus käsittelee erityisesti valokuvausta, ja historia-aihe on esillä kaupungistumisen ja Vantaan kehittymisen näkökulmasta.

Uusia ulostuloja museon tapahtumissa ovat esimerkiksi kokoelmatietokannan esittelypäivät, valokuvauskurssit Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Korsossa sekä opastettu Instawalk -kävely- ja kuvauskierros. Varhaiskasvatuksen ja koululuokkien ilmaisten opastusten teemoina ovat kotiseuturetki sekä Huldan kaupunkikierros -draamaopastus, kun taas työpajoissa tarjotaan museorakennuksen historiaan pureutuvaa Tarkastetaan liput, kiitos! -työpajaa ja uutena kotiseutupinssi-työpajaa sekä valokuvauksen historiasta kertovaa camera obscura -työpajaa. Vanhustenkeskuksille ja palvelutaloille maksutonta liikkuvaa matkalaukkunäyttelyä jatketaan myös.

Tapahtumakalenterin osoite: http://www.vantaa.fi/vapaa-aika/kulttuuri/vantaan_kaupunginmuseo/tietoa_museosta

Julkaistu: 26.2.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter