Tanssin viikot tulevat – Flamencosauna lämpenee jo

Katja Lundén Company: Flamencosauna / Kuva: Saara Autere

Tanssin viikkoja vietetään Vantaalla jälleen 17.–29.4.2018. Teemaviikkojen kohokohta on lauantaina 28.4., kun Kulttuuritalo Martinuksessa juhlitaan Kansainvälisen tanssin päivän etkoja upealla yhdistelmällä ilmaisuvoimaista huippubalettia sekä ilkikurisesti ja intensiivisesti esitettyä nykyflamencoa.

Kansallisbaletin tähtitanssijana työskennelleen Minna Tervamäen ja ruotsalaisen Pontus Sundsetin esittämä Swan Song on tanssista, elävästä musiikista ja multimediasta rakentuva taidokas nykybaletti, joka nostaa esiin ajankohtaisia teemoja vieraan kohtaamisesta ja elämän arvaamattomuudesta. Teoksen on käsikirjoittanut, ohjannut ja visualisoinut kuvataiteilija Marita Liulia. Lavalla nähdään myös muusikko Markus Hohti.

Swan Song -teoksen kiinnostavana vastaparina etkoilla nähdään Katja Lundén Companyn suuren suosion saanut Flamencosauna, joka yhdistää tunteikkaan flamencon, suomalaisen saunan sekä haitaritaiteilija Kimmo Pohjosen musiikin tavalla, joka ei jätä kylmäksi.

– Flamencosauna on monimuotoinen esitys, joka sisältää tanssin lisäksi myös muita elementtejä kuten teatteria ja puhetta. Se käsittelee humoristisesti ja tarinallisesti naisen ja tanssijan arkipäivää. Katsojapalautteissa teosta on kehuttu myös siksi, että se jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen, nimikkoryhmänsä taiteellinen johtaja Katja Lundén kertoo.

Aamulehden Matti Kuusela kuvasikin Flamencosaunan kantaesitystä sanoen sen olevan ”maagisen hyvä teatteriesitys, jonka ei soisi koskaan päättyvän”.

Teemaviikot antavat tilaa lajien koko kirjolle

Vantaan kulttuuripalveluiden järjestämien Tanssin viikkojen aikana tanssin liikekieltä voi ihastella Vantaalla taidetaloista kauppakeskuksiin:

  • Ti 17.4. NotaBene duet: Maija Lepakkonen – supersankarityttö, Lastenkulttuurikeskus Toteemi *
  • To 19.4. Mamia Company: Etsivätoimisto Nappi (ensi-ilta), Lastenkulttuurikeskus Toteemi
  • La 21.4. Tanssin taikaa Tikkurilan Dixissä, Dixi *
  • Su 22.4. Tanssikatselmus Stoori – tanssi tarina!, Tikkurilan lukio
  • To 26.4. Helsingin poliisisoittokunnan Nallekopla: Lasten omat tanssiaiset, Lastenkulttuurikeskus Toteemi *
  • Pe 27.4. NotaBene duet: Maija Lepakkonen – supersankarityttö, Lastenkulttuurikeskus Pessi *
  • Pe 27.4. Tanssiteatteri Raatikko: Pottuwarvas lomailee, Lastenkulttuurikeskus Toteemi
  • La 28.4. Kansainvälisen tanssin päivän etkot: Swan Song & Flamencosauna, Kulttuuritalo Martinus
  • Su 29.4. Hyvää Tanssin päivää 2018!, Kauppakeskus Jumbo *

Tähdellä (*) merkittyihin tapahtumiin on vapaa pääsy. Lastenkulttuurikeskuksissa oleviin maksuttomiin tapahtumiin on varattava paikat etukäteen.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja pääsylipuista: vantaa.fi/tanssinviikot

Julkaistu: 9.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter