Purjelautailu on Aleksandralla verissä

Kuva: Robert Hajduk

Kymmenen kysymystä kumppaniurheilijalle: Aleksandra Blinnikka aloittaa haastattelusarjan, jossa esitellään Vantaan kaupungin kumppaniurheilijat.

Nimesi, ikäsi ja urheilulajisi?
Aleksandra Blinnikka, 25 vuotta, purjelautailu.

Miten olet päätynyt juuri tämän lajin pariin?
Voisin melkeinpä todeta, että purjelautailu on meidän Blinnikoiden veressä. Isoisäni aloitti purjelautailun, ja tämän seurauksena isäni aloitti kilpailemisen nuorena. Myöhemmin isäni opetti veljeni ja minut lautailemaan, ja nyt ollaankin kaikki kilpailemassa! Tarkoitus on viedä lajia sukupolvelta toiselle.

Mikä lajissa viehättää?
Lajissa on niin monta viehättävää asiaa, muun muassa nopeus, lajin haastavuus, jokainen treenikerta on erilainen, harrastajat… Periaatteessa kaikki!

Kerro parhaista kokemuksistasi ja saavutuksistasi lajin parissa.
Kilpailullisesti yksi parhaista kokemuksistani on viime vuoden MM-kisoista. Sijoituin kolmanneksi ja Tuuli Petäjä-Siren toiseksi. On ollut upeaa treenata, kilpailla ja voittaa yhdessä. Muuten parhaana kokemuksena pidän tätä matkaa, minkä olen kulkenut tähän saakka kisaten, matkustellen ja treenaten. Tärkein on kuitenkin ilmapiiri. Kaikki auttavat toisiaan ja on ihana päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. (Huom! Haastattelun tekemisen jälkeen Aleksandra on voittanut purjelautailussa kaksi maailmanmestaruutta ja Euroopan mestaruuden.)

Olet Vantaan kumppaniurheilija. Mitä se sinulle merkitsee?
Olen sanoinkuvaamattoman kiitollinen, että olen osa tätä tiimiä. Vantaan kaupungin kanssa työskentely on auttanut minua pääsemään tavoitteisiini ja mahdollistanut useammat tärkeät kilpailut. On ollut myös erittäin hienoa luoda tukiverkosto muiden kumppaniurheilijoiden kanssa. Muutenkin saa olla ylpeä, kun saa edustaa omaa kotikaupunkia!

Entä mitä vantaalaisuus sinulle merkitsee?
Rauhaa ja kotia. Olen reissannut todella paljon ja asunutkin ulkomailla, mutta olen sen myötä oppinut rakastamaan Vantaata vielä enemmän. Täällä on upea luonto, perhe, ystävät ja Vantaan kumppaniurheilijoiden tukiverkosto. Tiedän, että tänne voin aina palata.

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilijana?
Tänä kesänä tähtään Raceboardin EM- ja MM-kilpailuihin ja totta kai tarkoituksena on päästä palkintosijoille. Haluan päästä myös kilpailemaan mahdollisuuksien mukaan Slalom-luokassa. ”Ultimate-unelma” on tietenkin päästä olympialaisiin. Polku on kuitenkin aika kuoppainen ja taloudellisesti haastava.

Entä urheilu-uran jälkeen?
Urheilu on niin iso osa minua, etten voi kuvitellakaan eläväni ilman sitä. Vaikka lopettaisinkin kilpaurheilun, niin urheilu ja matkustaminen tulevat olemaan iso osa elämääni, aina. Haluan myös mahdollisuuksien mukaan jatkaa purjelautailun valmentamista ja tuoda kaiken ikäisiä lajin pariin.

Terveisesi oman lajisi nuorille urheilijanaluille?
Purjelautailun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Vaikka laji onkin haastava, niin auttajia löytyy paljon ja pitkälle pääsee treenaamalla. Tutustu uusiin ihmisiin, nouse ylös uudestaan ja uudestaan, äläkä luovuta. Minulle voi aina kirjoittaa, mitä tahansa kysymyksiä nouseekaan mieleen!

Ensimmäinen ajatuksesi seuraavista sanoista/henkilöistä:
Olympialaiset: Unelma
Urheiluhenki: Kumppaniurheilijoiden tukiverkosto. Vaikka meillä kaikilla on eri lajit, niin tukea ja yhteishenkeä löytyy aina.
Mika Häkkinen: Vantaalta maailman huipulle
Veli-Matti Kallislahti: Mahdollistaja. Henkilö, joka on aina yhden askeleen muita edellä. Näkee ja löytää ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

Aleksandra Blinnikka kannustaa kaiken ikäisiä kokeilemaan rohkeasti purjelautailua.

Lue myös muiden kumppaniurheilijoiden haastattelut:
Joonas Korhonen
E
lias Kuosmanen
T
aru Lahti-Liukkonen
Airi Mikkelä
Miro Puolakka
Ursula Wikström
Aaro Tuominen
Timo Averjanov
Jouki Tikkanen
M
eri-Maari Mäkinen
J
uho Junttila
S
aga Andersson
Jaakko Alli
Hilla Uusimäki

Tarinoita Vantaalta - kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 13.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter