Työmies harjaa työmaa-aluetta

Pelistä apua työllistymistä tukevaan tasa-arvotyöhön

Vantaa ja Espoo julkaisevat tänään, tasa-arvon päivänä 19.3., työllisyyspalvelujen käyttöön tarkoitetun oppimispelin. Pelissä kunnan työntekijä asettuu työpaikkaa hakevan asiakkaan asemaan voidakseen paremmin tunnistaa kunkin yksilölliset tarpeet. Pedagogisen oppimispelin hyödyntämien kuntapalvelussa on ainutlaatuista Suomessa.

Rakenteellinen syrjintä vaikuttaa eri tavoin ihmisten työmarkkinatilanteisiin. Kuntien tarjoamat työllisyyspalvelut on suunnattu henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt ja työttömyyden syiden tunnistaminen korostuu. Nyt käyttöönotetun oppimispelin avulla kunnan henkilöstö voi paremmin tiedostaa niin omia kuin yhteiskunnankin normeja.
- Yksilöllisten tarpeiden huomioiminen työllisyydenhoidossa tehostaa oikeiden, työllistymistä tukevien, palveluiden löytämistä asiakkaille, toteaa hankepäällikkö Hanna Kettunen.

Tiettyä tietoa tai taitoa opettavien pedagogisten hyötypelien ala on valtavassa kasvussa, eikä ihme: miksi pitää kalvosulkeisia, kun voi tarjota tietoa ja osaamista oman työn tueksi yksilöllisen ja visuaalisesti miellyttävän pelaajakokemuksen kautta.
- Tasa-arvotyötä pitkään tehneenä tunnistan, että pelkästä lainsäädännöstä kouluttaminen ei aina konkretisoi tasa-arvon merkitystä omassa työssä, siksi tarvitaan uusia työkaluja, toteaa Malin Gustavsson Ekvalitasta.

Nyt käyttöön otettu peli syntyi osana Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä tasa-arvo- ja moninaisuuskonsulttiyritys Ekvalitan yhteistä ViVa-hanketta. Tämä kaksivuotinen hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja siinä pureudutaan työllistämiseen tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden tunnistamisen kautta. Oppimispelin teknisestä toteutuksesta vastasi OYOs Games.
- Pelin pedagoginen hyöty tulee toisen asemaan asettumisesta, kokeilemalla ja oivaltamalla, kiteyttää OYOs Gamesin toimitusjohtaja, digitaalisista oppimisympäristöistä väitöskirjaa Aalto yliopiston MediaLabissä työstävä Jana Pejoska-Laajola.

Tasa-arvo pelissä - työkalu reilumpaan asiakaskohtaamiseen -oppimispeli löytyy ilmaiseksi osoitteesta www.espoo.fi/tasaarvopelissa

Espoon ja Vantaan kaupungit tulevat hyödyntämään oppimispeliä laajemminkin kuntapalveluiden koulutuksissa ja peli on vapaasti käytettävissä myös kansallisella tasolla.

Lue lisää ViVa-hankeesta Espoon kaupungin sivuilta.
Lue lisää Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä.

Julkaistu: 19.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter