Hyvinvointiohjelma valtuuston käsittelyyn

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 9. huhtikuuta kello 18 kaupungintalolla Tikkurilassa. Kokouksessa käsitellään Vantaan hyvinvointiohjelmaa vuosille 2018−2022.

Kaupunkitasoinen hyvinvointityö on koottu yhteen pakettiin ja liitetty aikaisempaa vahvemmin osaksi strategiaa. Yksi strateginen painopiste onkin asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen. Nyt käsittelyssä oleva ohjelma kertoo konkreettisista teoista, joilla tavoitteeseen päästään. Hyvinvointiohjelmassa on kolme päätavoitetta: vantaalaisten terveys ja hyvinvointi vahvistuvat terveellisempien elintapojen myötä, hyvinvointierot vähenevät ja Suomen monikulttuurisin kaupunki hoitaa myös kotouttamisen parhaiten.

Vantaan väestömäärä jatkaa nopeaa kasvuaan. Suuri osa väestöstä voi hyvin, mutta erot hyvin ja huonosti voivien välillä ovat suuria ja ne ovat lisääntyneet viime vuosina. Myös asuinalueiden välillä on kasvavia hyvinvointieroja. Vantaan erityinen piirre on vieraskielisten suuri osuus väestöstä. Vantaa on tällä hetkellä Suomen monikulttuurisin kunta.

Vaikuttava hyvinvointityö kiinnittää huomiota asukkaiden erilaisuuteen, kuten erilaisiin taustoihin ja elämäntilanteisiin. Se on ennen kaikkia myös yhdessä tehtävää työtä. Näin ollen Vantaan hyvinvointityötä tehdään yhdessä asukkaisen ja kumppaneiden kanssa.

Kokousta voi seurata ja kommentoida suorana Vantaa-kanavalla kokouspäivänä kello 18 alkaen. Esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Vantaa-kanavalla on julkaistu valtuustokokousta taustoittava lyhyt video. Katso hyvinvointiin liittyvä puffivideo.

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 5.4. kello 17. Tilaisuudessa käydään läpi Vantaan hyvinvointiohjelmaa, henkilöstökertomusta sekä Kiilan alueen tilannekatsaus. Selostustilaisuus ja kyselytunti lähetetään suorana Vantaa-kanavalla.

Julkaistu: 5.4.2018 
(muokattu: )