SM-viikon kilpailupaikat julkaistu – Heureka yksi kisapaikoista

SM-viikon pyöräilyn kortteliajo on tarkoitus ajaa tiedekeskus Heurekan lähiympäristössä. (Kuva: Tomi Hänninen / SM-viikko)

Vantaalla heinäkuun alussa järjestettävän urheilun monilajitapahtuman, SM-viikon, suorituspaikat on vahvistettu.

Kolmatta kertaa järjestettävä SM-viikko kokoaa useiden eri lajien huiput heinäkuun alussa 5.-8.7. Vantaalle kilpailemaan SM-mitaleista. Vantaa tarjoaa lajeille upeat kilpailupaikat, ja tapahtumia järjestetään neljän päivän aikana niin maalla kuin vedessä ympäri kaupunkia.

– Vantaalla on erinomaiset suorituspaikat SM-viikon lajeille ja kaupunki tekee hienoa työtä tapahtuman eteen. SM-viikko tuntuu todella lajien ja kaupungin yhteiseltä ponnistukselta. Jokaisella suorituspaikalla on tarjolla monia lajeja, joten yleisön on helppo tutustua useampaan lajiin kerralla, kertoo SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Perinteisten urheilun suorituspaikkojen (muun muassa Myyrmäen ja Tikkurilan Urheilupuistot) lisäksi listalla on mukana myös, ehkä hieman yllättäen, tiedekeskus Heureka, jonka edustalla olevassa kivipuistossa ja lähialueilla kilpaillaan kortteliajon sekä trial-pyöräilyn mestaruuksista.

– On mukava saada Heurekan edustalle tällainen kiinnostava tapahtuma ja sen myötä vähän erilaista toimintaa alueelle. Hienoa on myös se, että yleisö pääsee tutustumaan ja kokeilemaan urheilulajeja, sanoo Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa.

Yksi SM-viikon perusajatuksista on tuoda vähemmän tunnettuja lajeja suuren yleisön tietoisuuteen.

– Yksi SM-viikon keino saada lajeja tunnetummiksi on tuoda kilpailut pois perinteisistä urheilupaikoista. Kortteliajon ja trialpyöräilyn järjestäminen Heurekan lähiympäristössä ja pihan kivipuistossa on erinomainen yhteistyön muoto ja juuri SM-viikon ajatusmaailmaan sopiva. Nämä lajit tuovat varmasti mielenkiintoista säpinää myös Heurekan kävijöille, iloitsee Iiskola-Kesonen.

Alla listaus SM-viikon suorituspaikoista. Kilpailuaikataulu julkaistaan myöhemmin.

Myyrmäen Urheilupuisto
Energia Areena: kahvakuula, bridge, taekwondo
Stadion ja kenttäalueet: maahockey, ultimate, jousiammunta

Tikkurilan Urheilupuisto
Trio Areena: roller derby
Nurmikentät: kriketti

Kuusijärvi
rantavesipallo, hengenpelastus, kanoottipoolo

Vantaan Vauhtikeskus
super enduro , X-trial

Tiedekeskus Heurekan kivipuisto ja lähialue
kortteliajo, trialpyöräily

Driftingin suorituspaikka vahvistetaan myöhemmin.

Julkaistu: 11.4.2018 
(muokattu: )