Kartanonkosken liikuntapuiston tekonurmen vaihtotyö alkaa maanantaina

Kartanonkosken liikuntapuiston tekonurmi vaihdetaan ennen koulujen kesälomia. (Kuva: Joel Haapamäki)

Vantaan Kartanonkosken liikuntapuiston tekonurmi vaihdetaan uuteen ennen koulujen kesälomien alkamista. Työt alkavat maanantaina 16. huhtikuuta ja niiden on määrä valmistua 25. toukokuuta mennessä.

Urakan aikataulussa on säävaraus, sillä vesisade haittaisi esimerkiksi uuden tekonurmen asennustöitä.

”Jos kevät jatkuu tällaisena, uskon, että aikatavoitteeseen päästään”, toteaa valvojapuutarhuri Ismo Makkonen Vantaan viheralueyksiköstä.

Työt alkavat viikolla 16 vanhan nurmen poistamisella. Sen jälkeen on vuorossa kentän pinnan tasoitus ja joustokumikerroksen valaminen nurmen pohjalle. Viimeisessä vaiheessa kentälle asennetaan uusi nurmimatto ja siihen leikataan rajaviivat.

”Ensimmäisessä vaiheessa nurmen poisto voi aiheuttaa pölyämistä lähialueelle, jos keli on tuulinen”, Makkonen huomauttaa.

Urakan aikana liikuntapuiston ympäristössä on työmaaliikennettä, joten pyydämme noudattamaan varovaisuutta alueella liikuttaessa.

Työn rakennuttaja on Vantaan kaupunki, ja rakennuttajan edustajana, tilaajana, toimii Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan Kuntatekniikan keskus. Kartanonkosken liikuntapuisto sijaitsee Vantaan Pakkalan kaupunginosassa, osoitteessa Tilkuntie 9.

Julkaistu: 13.4.2018 
(muokattu: )