Asukasfoorumi Tikkurilan lukiolla

Asukasfoorumissa kansa kysyi, virkamiehet vastasivat

Kevään asukasfoorumi täytti torstai-iltana Tikkurilan lukion auditorion vilkkaalla keskustelulla. Kaupungin virkamiehet kuulivat asukkaiden toiveita ja mielipiteitä ajankohtaisista aiheista. Tikkurilalaisia ja kauempaakin saapuneita puhuttivat mm. liikenne, turvallisuus ja järjestötilat. Tämänkertaista asukasfoorumia oli mahdollista seurata ja kommentoida myös Vantaa-kanavan kautta.

Ensimmäisen asukasfooruminsa avannut tuore kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi Vantaan jatkavan hyväksi havaittuja vastuullisen taloudenpidon periaatteita.
- Vantaa kasvaa viisaasti säilyttäen vehreyttä, tiivistäen asemanseutuja ja käyttäen verorahoja harkitusti, Viljanen tiivisti ja lisäsi maakunta- ja sote-uudistuksen tuovan rahoitushaasteita kaupungille toteutuessaan.

Ritva Viljanen kertoi Vantaan varautuvan uudessa yleiskaavassaan voimakkaaseen kasvuun. Tikkurilan alueen kehittäminen jatkuu edelleen. Tikkurilantorin ja Kirjastopuiston jälkeen on vuorossa jokirannan uudistaminen.
- Jokirannasta muodostetaan tiiviisti rakennetun keskustan vastapari; vehreä keidas. Tärkeät oleskelu- ja tapahtuma-alueet sijoitetaan rantaviivan tuntumaan. Suunnittelun teemoissa korostuvat tiede, taide, alueen kulttuurihistoria ja moderni kaupunkikulttuuri, Viljanen maalaili tulevaa.

Loppuillasta apulaiskaupunginjohtajat ja virkamiehet vastasivat asukkaiden kysymyksiin. Aiheet olivat yhtä moninaisia kuin ihmisten arkikin. Kysymyksiä esitettiin mm. asemaseutujen turvattomuudesta, lastentarhanopettajien rekrytoinneista, taloudesta, joukkoliikenneyhteyksistä, pysäköintimaksuista, Elmo-puistosta ja pyöräteiden kaistamerkinnöistä. Vastauksia saatiin myös liittyen Vantaan imagoon, saattohoidon tasoon sekä asukastilojen, järjestötalojen ja järjestöyhteistyön puutteeseen.

Kiitosta kaupunki sai mm. laduista ja ulkoilumahdollisuuksista. Kotikulmia laajempiakin näkymiä sivuttiin kysymyksessä siitä, mitä Vantaan tunnettuvuuden eteen tehdään kansainvälisissä yhteyksissä.
- Paljon on tehty ja tehdään, mutta pitää varmasti vielä lisätä markkinointia, osallistua eri tilaisuuksiin ja hyödyntää eri tavoin asemaa lentokenttäkaupunkina, Ritva Viljanen totesi.

Vantaan kaupungin asukasfoorumeissa kaupunkilaisilla on mahdollisuus tavata kaupungin johtoa ja virkamiehiä sekä kertoa päättäjille toiveitaan. Avoimia asukasfoorumeita järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri alueilla ja joskus tiettyihin teemoihin liittyen. Edellinen asukasfoorumi oli syksyllä Martinlaaksossa.

Julkaistu: 26.4.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter