Lastentarhanopettajien palkoista ei kartellia

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen tekemän valvonnan ja selvityksen perusteella Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit eivät ole pyrkineet rajoittamaan lastentarhanopettajien palkkojen nousua keskinäisellä sopimuksella.

KT Kuntatyönantajat selvitti Jukon valvontapyynnön perusteella lastentarhanopettajien palkkojen määräytymistä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungeissa. Jokaisella kaupungilla on omat paikalliset palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmänsä, jotka määritellään itsenäisesti ja kaupunkikohtaisesti. Lastentarhanopettajien tehtäväkohtaiset palkat eroavat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toisistaan. Kaupungit määrittävät ne kunta-alan sopimusten edellyttämällä tavalla tehtävän vaativuuden perusteella. Käytössä on myös toisistaan eriäviä palkan lisien osia.

Yksittäisen henkilön ansiotaso muodostuu eri tekijöistä, ei ainoastaan tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtaisen palkan määrittely, mahdolliset tulospalkkiot ja muut lisät poikkeavat kaupungeissa toisistaan. Myös palkoista päättäminen eroaa kaupungeittain.

Lisätietoja ja valvontaraportti Kuntatyönantajien verkkosivuilta

Julkaistu: 27.4.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter