Löydä oma polkusi

Vantaan nuorisopalvelut ja pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset käynnistävät yhteistyönä Löydä oma polkusi -kampanjan, jonka tavoitteena on madaltaa kynnystä yrittäjyyteen sekä kannustaa nuoria löytämään oma polkunsa.

- Haluamme innostaa nuoria löytämään ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan uusin tavoin. Pienimuotoinen yrittäjyys voi olla inspiroiva tapa toteuttaa omaa juttua ja ansaita samalla rahaa, kertoo nuorisopalveluiden johtaja Riikka Åstrand.

Kampanjan keulakuvina ovat kolme inspiroivaa ja rohkeaa nuorta yrittäjää:

Akseli, 14, pyörittää nyt toista kesää kahvilakärryä. Reipas nuori päätti työllistää itse itsensä, jotta saisi työkokemusta – yrittäjyys onkin opettanut hänelle paljon asioita, joista on valtava etu tulevaisuuden työelämässä.

Sonja, 22, työskentelee strategisen designtoimiston toimitusjohtajana. Hänelle tärkeintä on vapaus luoda omannäköinen elämä sekä mahdollisuus unelmoida isosti.

Teemu, 23, johtaa puutarhamyymälää ja kahta kukkakauppaa. Päivässä ei aina meinaa tunnit riittää, kun nuori visionääri saa uuden oivalluksen tai liiketoimintaidean.

Tukea yrittäjyyden ensiaskeliin

Vantaan nuorisopalvelut ja Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset järjestävät kampanjan lisäksi toukokuussa maksuttoman yrittäjyyskurssin 1328-vuotiaille nuorille Tikkurilassa, Monitoimitalo Liidossa. Kurssille voi tulla tutkailemaan kiinnostaisiko yrittäminen, valmista liiketoimintaideaa ei tarvitse olla.

- Yrityskurssiemme keskiössä ovat nuorten oivallukset omasta potentiaalistaan. Kursseillamme myös sellaiset nuoret ovat innostuneet yrittäjyydestä, jotka eivät ole aiemmin tulleet ajatelleeksi sitä vaihtoehtona, avaa Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistysten toiminnanjohtaja Hilkka Eskelinen.

Kampanjan löytää sosiaalisessa mediassa tunnisteella #löydäomapolkusi. Yrittäjyyskurssille ilmoittaudutaan 4H:n nettisivuilla.

Julkaistu: 7.5.2018 
(muokattu: )