Kaupunginhallitus käynnisti uudistustyön ja rakenteiden tarkastelun

Uusi Vantaa -toimikunnan asettaminen

Kaupunginhallitus päätti asettaa toimikunnan uudistamaan Vantaan organisaatio- ja päätöksentekorakennetta.

Vantaan henkilöstömäärä pienenee maakunta- ja sote-uudistuksen vuoksi arviolta noin 3 600 henkilöllä. Uudistus vaikuttaa kaupungin toiminnan rahoitukseen sekä verotulojen että valtionosuuksien muutoksen myötä. Samalla on hyvä tilaisuus arvioida myös muita muutostarpeita.

Vantaan uudistuksen lähtökohtana on, että se tulee tehokkuutta, strategista johtamista ja toimintojen joustavaa kehittämistä. Uusi organisaatio aloittaisi 1.1.2020.

Kaupunginhallitus nimesi toimikuntaan puheenjohtajaksi Antti Lindtmanin, varapuheenjohtajaksi Sari Multalan ja jäseniksi valtuustoryhmien puheenjohtajat. Valtuuston ja hallituksen varapuheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus toimikunnan kokouksissa.

Pääkaupunkiseudun valtuustojen keskustelutilaisuus ja lausunto

Vantaan kaupunginhallitus päätti järjestää pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteisen keskustelutilaisuuden Kulttuuritalo Martinuksessa ja Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitoksen tiloissa 15.5.2018.

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan valtuustoille esitettävän lausunnon maakunta- ja sote-uudistuksesta: Uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.

Julkaistu: 7.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter