Tervetuloa juhlimaan Vantaan päivää!

Vantaan päivän ohjelmaa on muun muassa Katrinebergin kartanolla. Kuva: Anna Groth

Vantaan päivää 15.5.2018 juhlitaan ympäri kaupunkia. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Lipunnostotilaisuus Aurinkokiven koululla

Kivistössä Aurinkokiven koululla (Aurinkokivenkuja 1) nostetaan Suomen ja Vantaan liput salkoon aamulla kello 9. Lipunnostosta on tarkoitus tehdä vuosittainen Vantaan päivän perinne. Tilaisuudessa kuullaan kirjailija John Simonia, joka on myös yhteisöllisen elämäntavan ja monimuotoisen vuoropuhelun edistäjä. Tapahtuman järjestää Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen yhteistyössä koulun, alueen partioiden sekä Vantaan Laulu-kuoron kanssa. Mukana on myös paikallinen yhteistoimintaverkosto MarjaVerkko.

Vantaan päivä Katrinebergin kartanolla

Seutulassa Katrinebergin kartanolla (Katriinankuja 5) on ohjelmaa kello 9–19. Päivän aikana voit havainnoida heräävän luonnon merkkejä. Aamulla tunnistetaan lintulajeja ja etsitään piha-alueelta villiyrttejä. Aurinkoterassin grilli on avoinna klo 11–17, ja voit grillata siellä mukanasi tuomia makkaroita ja viettää kevätpäivää piknikillä omia eväitäsi nauttien. Luvassa myös mehiläisinfoa ja hunajan maistatusta, ja päivä päätetään Vantaan musiikkiopiston kamarimusiikkikonsertilla.

Vantaan päivän ohjelmaa Artsissa

Kello 13 Vantaan taidemuseo Artsissa (Paalutori 3) on johdatus Pax – puhutaan rauhasta näyttelyyn. Kello 15–18 museossa nähdään Elina Hartzellin performanssi Rottatar, jossa leikitellään ajatuksilla kesystä ja villistä, levottomasta ja rauhasta. Toimijana teoksessa on humoristinen, samanaikaisesti inhottava ja söpö jyrsijä.

Kyllin kestit Vantaan kaupunginmuseolla

Vantaan kaupunginmuseolla (Hertaksentie 1) järjestettävillä Kyllin kesteillä on ohjelmaa kello 14–18. Voit tuoda artefaktisi arkeologin arvioitavaksi, tehdä oman kotiseutupinssin tai tutustua #ThrowbackVantaa-näyttelyyn. Kello 15 kirjailija J.P. Pulkkinen kertoo ensimmäisestä Vantaa-rikosromaanistaan Sinisiipi, ja kello 17 julkaistaan Peltolan koulun 8 E -luokan tekemä kulttuuriympäristön mobiilireitti. Tapahtuma käynnistää Kylli-hankkeen, jossa määritellään Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Vantaan musiikkiopiston Vantaan päivän konsertti

Vantaan musiikkiopiston Vantaan päivän konsertti alkaa kello 17.50 Tikkurilan kirjaston portaiden luona, missä Iloiset Buhaltajat puhaltavat fanfaarin Vantaalle. Kello 18 Lummesalissa (Tikkurilan kirjasto, Lummetie 4) esiintyvät musiikkiopiston oppilaat ja kello 19 lavalle astuvat opettajat. Kello 18.45 nostetaan yhdessä malja Vantaalle.

Vantaan päivän konsertit Myyrmäessä ja Tikkurilassa

Vantaan päivän Myyrmäen konsertti pidetään Myyrmäen montussa (Iskostie 5). Juhlinta käynnistyy kello 17 Kalevauva.fi:n astuessa lavalle, kello 18 yleisön eteen nousee bluesbändi Blue County Express ja kello 19.15 estradin ottaa suvereenisti haltuun timanttinen rock-trio Melrose. Konsertin järjestävät Vantaan kulttuuripalvelut, Myyrmäki-liike ja Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry.

Vantaan päivän Tikkurilan konsertti puolestaan on Tikkurilantorilla, missä nautitaan Semmareiden eli virallisemmin Seminaarinmäen mieslaulajien mainiosta konsertista kello 18.30 alkaen. Suosittu mieskuoro tunnetaan erinomaisesta lavameiningistään ja perinteisen kuoromusiikin rajojen venyttämisestä. Konsertin järjestää Vantaan kulttuuripalvelut.

Kirjastopuiston hyvinvointitapahtuma

Tikkurilan kirjaston Kirjastopuistossa (Lummetie 4) on ohjelmaa klo 14–16.

Sirkus Magenta esittää hurjapäisen ja viihdyttävän pariakrobatiaesityksen klo 14–14.30. Esityksen jälkeen yleisö voi kokeilla sirkustemppuja.

Tule tutustumaan Lavis-jumppaan klo 14.45–15.15 ja klo 15.30–16.
Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Kokeile Frisbee golfia, Kin-Ballia ja krikettiä klo 14–15.30 Kirjastopuiston leikkipuistossa.

Sateen sattuessa osa tapahtumista pidetään kirjaston tiloissa.

Lämpimästi tervetuloa kaikkiin Vantaan päivän tapahtumiin!

Julkaistu: 11.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter