Suvivirsi lauletaan jälleen yhdessä kesän merkiksi

Kuva: Anni Haaparanta

Kesän alkamista juhlistetaan tänäkin vuonna Vantaan kaupungintalon (Asematie 7, Tikkurila) edustalla Suvivirren iki-ihanin sävelin lauantaina 2.6. kello 14.

Suvivirsi on jo vuosikymmeniä johdattanut suomalaisia kesään: lukuisissa kevätjuhlissa ja tapahtumissa on laulettu iloiten auringonpaisteesta, kukkasista, lehtiverhossa humisevista puista ja kauniisti visertävistä linnuista. Laulusta on tullut osa suomalaista kulttuuriperintöä, ja sen sanoma vetoaa ihmisiin iästä riippumatta. Vantaan Suvivirsi-tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran. Tervetuloa osallistumaan yhteislauluun vaikka useamman sukupolven voimin!

Tilaisuuden aluksi Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan ja Tikkurilan seurakunnan tervehdyksen esittää pappi Terhi Viljanen.

Suvivirsi lauletaan raikuvana yhteislauluna, jonka esilaulajina toimivat Korson Mieslaulajat. Kuoroa säestää Vantaan musiikkiopiston puhallinyhtye Vamos johtajanaan Teemu Salmi. Tilaisuudessa jaetaan laulunsanoja, jotta perinteisiä sanoja vasta opettelevat pystyvät myös laulamaan mukana täysin rinnoin. Pari säkeistöä lauletaan myös ruotsiksi.

Tilaisuuden päätteeksi osallistujille tarjotaan mehua Tikkurilan vanhan kirkon edessä.

Suvivirsi-tapahtuman järjestävät Vantaan kulttuuripalvelut ja Tikkurilan seurakunta.

Suvivirsi-tapahtuma Facebookissa: facebook.com/events/637424379931121

Päivitetty 30.5.2018

Julkaistu: 17.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter