Trukki ajaa varastossa

Vantaan työllisyys jatkaa hyvää kehitystään

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaiseman huhtikuun työllisyyskatsauksen mukaan Vantaan työttömyysaste on laskenut 8,9 prosenttiin. Viimeksi työttömyys oli näin alhaalla joulukuussa 2012. Koko maan työttömyysaste oli huhtikuussa 9,7 prosenttia. Vantaalla on käytössä tehokkaita toimintamalleja vaikeasti työllistyvien työllistymisen edistämiseksi ja kunnan vahva rooli työllisyyden hoidossa halutaan säilyttää jatkossakin.

Suomen suurista kaupungeista Vantaa on ollut jo pitkään alhaisimman työttömyysprosentin kärkikolmikossa yhdessä Espoon ja Vaasan kanssa. Erityisesti pitkäaikaistyöttömien, eli yli 12 kuukautta työttömänä olleiden työttömyys on jatkanut nopeaa laskuaan Vantaalla. Myös nuorten, ulkomaalaisten ja varsinkin yli 50-vuotiaiden työllisyys on kehittynyt hyvin.

Vantaan hyviin tuloksiin vaikuttaa moni asia. Yleinen talouskasvu luo uusia työpaikkoja ja kasvattaa työllisyyttä. Vaikeasti työllistyvien ryhmien tueksi tarvitaan kuitenkin edelleen myös tehokkaita tukipalveluita.
– Teemme paljon konkreettisia asioita. Rekrytapahtumia on joka viikko, teemme yrityskäyntejä, satsaamme kuntouttavaan työtoimintaan ja meillä on huipputehokas TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu, luettelee työllisyyspalveluiden johtaja Timo Saari.

Vantaan kaupungin omat toimenpiteet ovat mittavia, ja se näkyy tuloksessa: työmarkkinatuen kuntaosuus on laskenut selvästi. Samaan aikaan maakuntauudistuksen yhteydessä valmistellaan ns. kasvupalveluiden eli työnhaun ja yrittäjyyden tukipalveluiden uudelleenjärjestämistä.
– On tärkeää, että kuntien rooli työllisyyden hoidossa säilyy vahvana myös jatkossa. Kunnilla on paras tuntemus oman alueensa työllistymismahdollisuuksista ja -tarpeista, asiakkaista sekä työn ja tekijöiden yhteensovittamisesta. Tätä kuntien osaamista työllisyydenhoidossa ei kannata heittää hukkaan, Saari muistuttaa.

Lue lisää Vantaan työllisyyspalveluista

Julkaistu: 23.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter