Kaupunginmuseossa alkaa ikkunaremontti – näyttely avoinna läpi kesän

Kuvituskuva: Vantaan kaupunginmuseon julkisivu

Tikkurilan vanhaa asemarakennusta ja tiloissa toimivaa kaupunginmuseota remontoidaan kesän aikana. Asemarakennuksen ikkunat kunnostetaan ja niiden huonokuntoiset osat vaihdetaan. Remontista johtuen näyttelyrakenteita joudutaan purkamaan ja osia #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt -näyttelystä poistetaan väliaikaisesti. Näyttely on kuitenkin avoinna läpi kesän.

Näyttely palautetaan ennalleen niin pian kuin mahdollista. Remontista voi ajoittain aiheutua myös melu- ja hajuhaittoja.

– Pyrimme tietysti siihen, että ikkunoiden kunnostus häiritsisi näyttelyn katsomista mahdollisimman vähän. Toivomme kuitenkin asiakkailta myös ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Remontti paitsi kohentaa rakennuksen ulkonäköä myös takaa arvokkaan rakennusperintökohteen säilymisen tuleville sukupolville, museon päällikkö Marjo Poutanen toteaa.

Työ alkaa 28.5. ja valmistuu elokuun loppuun mennessä. Edellisen kerran ikkunat on kunnostettu yhtä perusteellisesti 1980-luvun lopulla, kun asemarakennus restauroitiin museokäyttöön. Vantaan kaupunginmuseon näyttelyihin on aina ilmainen sisäänpääsy.

Remontin edistymistä voi seurata sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #tikkunoita.

Julkaistu: 24.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter