Varia ja Finnair jatkavat koulutusyhteistyöstä kumppanuuteen

Vantaan ammattiopisto Varia ja Finnair ovat solmineet 23.5.2018 kumppanuussopimuksen, joka jatkaa ammattiopiston ja lentoyhtiön välistä pitkäaikaista koulutusyhteistyötä.

Osana sopimusta on uudenlainen lentokoneasennuksen koulutus, joka järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä 2018. Finnairin on ollut mukana koulutuksen suunnittelussa, ja koulutuksesta valmistuvilla on mahdollisuus työllistyä suoraan valmistumisen jälkeen Finnairin palvelukseen.

– Finnair on voimakkaassa kasvussa, ja tarvitsemme jatkossakin päteviä lentokoneasentajia tukemaan kasvavaa liikennettämme. Nyt tehty sopimus vahvistaa koulutusyhteistyötämme Varian kanssa, sanoo Finnairin henkilöstön kehittämisestä vastaava johtaja Outi Sivonen.

Finnair on vuosien ajan tarjonnut Varian lentokoneasennuksen opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa työpaikalla tapahtuvaa oppimista Finnairin Tekniikassa. Lentokoneasennuksen työvoimatarpeen arvioidaan kasvavan lähivuosina, kun Finnairin liikenne ja laivasto kasvavat. Syksyn koulutuskokeilun tavoitteena on valmistaa täsmäosaajia kasvavan ilmailualan tarpeisiin.

– Finnair haastaa Varian kehittämään palveluitaan tässä parhaalla mahdollisella tavalla, tiivistää Varian rehtori Pekka Tauriainen.

Varialla on laaja asiantuntijaverkosto käytettävissään, ja se pystyy räätälöimään eri alojen koulutuksia hyvin nopeastikin yritysten tarpeisiin. Varia järjestää muun muassa oppisopimuskoulutusta Finnairin matkustamohenkilökunnan lähiesimiehille. Oppisopimuksella opiskeltaessa työntekijä opiskelee työn ohessa ja kaikki näytöt annetaan työpaikalla.

Julkaistu: 1.6.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter