Meriheimo vie nuoret yhdessä merelle

Kaipaatko elämääsi muutosta, uusia kavereita ja mukavaa tekemistä? Asutko nuoriso- tai tukiasunnossa tai saatko muuta apua arkeesi? Oletko ehkä jäänyt vaille opiskelupaikkaa tai kesätöitä? Hae mukaan Meriheimo-purjehdukselle ja opi purjehduksen salat.

Vantaan kaupunki on mukana Meriheimo – nuorten oma väylä! -hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea 18–30-vuotiaita pääkaupunkiseudulla asuvia nuoria saamaan ystäviä ja harrastuksia sekä hakeutumaan koulutukseen tai töihin. Sail Training -purjehduksilla nuoret saavat purjehduskokemuksen ohella tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Samalla he pääsevät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön.

Ensimmäiset purjehdukset toteutetaan Suomen Purjelaivasäätiön kuunari Helenalla kesän 2018 aikana. Yhteensä purjehduksia on kahdeksan ja nuorelle purjehdukseen osallistuminen ei maksa. Meriheimo-hanke on kolmivuotinen ja jatkuu kesän jälkeen.

Kesän ensimmäinen purjehdus on jo takanapäin ja hankekoordinaattori Heidi Pitkäsen mukaan kaikki sujui ongelmitta.
- Ensimmäinen purjehdus sujui oikein hyvin. Mukana olleista moni innostui purjehduksesta niin, että uudet merimatkat siintävät jo haaveissa.”

Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvitse olla ja jo ennen purjehdusta nuori pääsee tutustumaan ryhmään. Jokaiseen purjehdukseen osallistuu kokenut miehistö, jonka johdolla nuoret pääsevät oppimaan uutta. Mukaan lähtee myös nuoria, jotka ovat olleet purjehduksella aiemmin. He muistavat, miltä tuntuu olla ensi kertaa vesillä, ja auttavat uusia purjehtijoita.

Hae mukaan Meriheimo-purjehdukselle tai lue lisää hankkeesta.

Kaipaatko vinkkejä työnhakuun tai johonkin muuhun? Ota yhteyttä Ohjaamoon!

Ohjaamo Vantaa on vantaalaisten nuorten ja nuorten aikuisten neuvontapiste, josta saa vinkkejä työnhakuun ja tietoa erilaisten koulutusvaihtoehtojen punnitsemiseen. Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta (ma-pe klo 12-15) tai varata ajan työntekijällemme: p. 043 826 7466.

Julkaistu: 7.6.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter