Valtuusto käsittelee Tikkurilan kirkon korttelin uudistusta

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 18. kesäkuuta kello 18 kaupungintalolla. Kokouksessa käsitellään Tikkurilan kirkon korttelin asemakaavamuutosta.

Kirkon aluetta ehdotetaan uudistettavan niin, että siitä tulee tehokas ja moderni keskustakortteli. Kaupungintaloa vastapäätä sijaitseva kirkko ja seurakuntien virastorakennus on tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle uusi kirkko, seurakunnan tiloja, asuntoja sekä toimisto- ja liiketilaa. Aiemmin suojeltu kirkko on osoittautunut kosteus- ja sisäilmaongelmien takia niin huonokuntoiseksi, että uudelleen rakentaminen on todettu korjaamista paremmaksi vaihtoehdoksi.

Uusi kirkko on ehdotuksessa sijoitettu Asematien ja Vehkapolun kulmaan, keskeiseen solmupisteeseen ja entistä lähemmäksi uutta toria. Liiketilaa suunnitellaan Asematien, Vehkapolun ja Unikkotien varteen ja asuntoja ylempiin kerroksiin. Matalimmillaan rakentaminen on Asematien varressa, jossa se neljän–viiden kerroksen korkuisena ei varjosta liikaa toria tai tulevaa kävelykatua. Unikkotien puolella noustaan korkeimmillaan kahdeksaan ja yhdeksään kerrokseen.

Valtuusto käsittelee maanantain kokouksessa myös kaupungin kehitystä ja taloutta. Listalla on tämän vuoden ensimmäinen osavuosikatsaus sekä ensi vuoden talousarviolaadinnan kehys.

Kokousta voi seurata ja kommentoida suorana Vantaa-kanavalla kokouspäivänä kello 18 alkaen. Esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Vantaa-kanava virittää päätöksenteosta kiinnostuneet etukäteen valtuustokokouksen aiheisiin. Kesäkuun puffivideo antaa esimakua, millainen uudistuvasta Tikkurilan kirkon korttelista tulee. Video julkaistaan Vantaa-kanavalla kokousta edeltävän viikon lopulla.

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 14.6. kello 17. Tilaisuudessa käydään läpi lastensuojelun tilannekatsaus sekä liikennepalvelulain vaikutuksia vanhusten ja vammaisten kuljetuspalveluihin. Selostustilaisuus ja kyselytunti lähetetään suorana Vantaa-kanavalla.

Julkaistu: 13.6.2018 
(muokattu: )