Vantaa tehnyt tutkintapyynnön poliisille Vantaan Golfpuiston toiminnasta

Vantaan kaupunginjohtaja on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Vantaan Petikossa toimivan Vantaan Golfpuisto Oy:n ja alueella toimivan urakoitsijan toiminnasta.

Tutkintapyyntö perustuu kaupunginjohtajan sisäisellä tarkastuksella teettämän tarkastuksen tuloksiin. Tarkastuksessa tuli esille, että alueella on ollut huomattavaa vuokrasopimuksen ehtojen vastaista toimintaa ja lisäksi toimintaan ei ole haettu ympäristölupia. Toiminnasta on saatu arvioiden mukaan useiden miljoonien eurojen arvosta taloudellista hyötyä.

Kaupunki vuokrasi Vantaan Golfpuisto Oy:lle noin 56 hehtaarin alueen golfkeskuksen rakentamista varten. Vuokra-aika on 30 vuotta vuoden 2015 alusta lukien.

Ympäristölautakunta on aikaisemmin pyytänyt, että aluehallintovirasto vesilain nojalla määrää Vantaan Golfpuisto Oy:n lopettamaan golfkenttätyömaalle veden virtausta padottavat toimenpiteet. Ympäristökeskus on myös tehnyt tutkintapyynnön Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle vesilain rikkomisesta tai rikoslain 48 luvun ympäristön turmelemisesta Vantaan Golfpuisto Oy:n työmaalla.

Julkaistu: 14.6.2018 
(muokattu: )