Tikkurilantien levennys ja Vantaankoskentien siirto aiheuttavat muutoksia Kivistön keskustan liikenteeseen

Kivistön keskustan alueelle on tulossa muutoksia Tikkurilantien levennyksen ja Vantaankoskentien siirron myötä. Lisäksi alueelle rakennetaan kaksi uutta katua ja Topaasiaukiolla tehdään muutoksia.

Tikkurilantie levennetään kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi Hämeenlinnanväylän ja Keimolantien välillä. Vantaankoskentien ja Tikkurilantien liittymään rakennetaan uusi alikulku jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lisäksi Tikkurilantien pohjoispuolelle Keimolantien ja Hämeenlinnanväylän väliselle osuudelle ja Tikkurilantien eteläpuolelle Vantaankoskentien ja Keimolantien väliselle osuudelle rakennetaan kävely- ja pyöräilytiet. Tikkurilantien tietyöt alkavat heinä-elokuussa 2018 ja päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Tietöiden aikana nopeusrajoitus tiellä on 30 kilometriä tunnissa.

Vantaankoskentietä siirretään lounaaseen päin. Tien linjaus muuttuu Syväkiventien ja Mestarintien välisellä tieosuudella, joka on suljettu liikenteeltä muutostöiden ajan. Korvaavina kulkureitteinä toimivat Keimolantie ja Radioasemantie, jolle valmistui toukokuussa 2018 uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Lisäksi alueelle ollaan parhaillaan rakentamassa kahta uutta katua. Keimolantien eteläpäähän rakennetaan Keimolantien kanssa risteävä Korundikatu, ja tulevan Korundikadun ja Tikkurilantien kanssa risteävä Korundiportti.

Kivistön aseman liityntäpysäköinti ja Kivistön bussiterminaali toimivat normaalisti koko ajan. Sen sijaan Tikkurilantien bussipysäkki numero V2129 poistuu käytöstä.

Tikkurilantien leventämisellä ja Vantaankoskentien siirtämisellä sekä Korundiportin ja Korundikadun rakentamisella valmistaudutaan Kivistön kaupunkikeskuksen rakentamiseen. Kaupunkikeskus on suunnitteilla Keimolantien, Tikkurilantien, Vantaankoskentien ja Kivistön aseman väliin jäävälle alueelle.

Kvartsiraitilta Topaasiaukiolle pyöräramppi ja portaat kävelijöille

Myös Kivistön aseman ympäristössä rakennetaan uutta. Kvartsiraitti katetaan Topaasiaukion kohdalta. Samassa yhteydessä Topaasiaukiolta Kvartsiraitille rakennetaan pyöräramppi ja portaat kävelijöille. Rakentamisen aikana Kvartsiraitti on pääosin suljettu Syvänkivenpolun päästä Safiirikujan liittymään asti. Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2018.

Tilapäiset liikennejärjestelyt Tikkurilantien levennyksen ja Vantaankosken siirron aikana.

Julkaistu: 14.6.2018 
(muokattu: )