Pehtorin talo Håkansbölen kartanoalueella remontoitiin entiseen loistoonsa

Håkansbölen kartanoalue rakennuksineen ja puistoineen on Vantaan kaupungin omistama, valtakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö. Kartanon pihapiirissä sijaitsevan Pehtorin talon vuosi sitten kesällä alkanut remontti valmistui toukokuun lopulla. Talo on kunnostettu sen historiallisia arvoja kunnioittaen kahvila- ja juhlatilaksi. Kaupunki on vuokrannut Pehtorin talon kahvilatoimintaa varten. 1.6. Pehtorin talossa on aloittanut toimintansa Ruuna Cafe & Store.

Pehtorin talo edustaa 1800-luvun puolivälin rakennusvaihetta kartanon historiassa. Holvattu kellari on mahdollisesti muuta rakennusta vanhempi ja peräisin jo 1700-luvulta. Kartanopuisto on Vantaan jugendhelmi, jonka keskiössä on Armas Lindgrenin suunnittelema kansallisromanttinen päärakennus.

Pehtorin talo on kunnostettu perusteellisesti. Muun muassa talon perustukset sekä katto-, lattia- ja seinärakenteet on uudistettu. Taloon on asennettu nykyaikainen keittiö vastaamaan kahvilatoiminnan tarpeita sekä rakennuksen talotekniikka on uusittu. Talon kellariin muutoksia tehtiin niin vähän kuin mahdollista, sillä olosuhteet tuli jättää siellä asusteleville lepakoille suotuisiksi. Remontti tuli maksamaan noin 1,5 miljoonaa euroa.

Kartanon päärakennus avoinna yleisölle kesällä

Håkansbölen kartanon kummit ry esittelee kartanon päärakennusta tänä kesänä poikkeuksellisen laajoilla aukioloajoilla. Päärakennusta pidetään yleisölle avoinna 12.8. saakka seuraavasti: torstaista perjantaihin klo 12-18 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10-16.

Taloon voi tutustua tällöin itsekseen tai kartanon kummin opastuksella. Kartanoalueen päärakennuksen on suunniteltu tulevaisuudessa toimivan kulttuuri- ja kokouskäytössä sekä museona. Lisätietoja Håkansbölen kartanon kummien toiminnasta: https://www.facebook.com/kartanonkummit/

Julkaistu: 2.7.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter