Vantaa tarjoaa lähimetsäoppaita avuksi vieraslajin kitkentätalkoisiin

Vantaan ympäristökeskus kannustaa asukasyhdistyksiä ja muita paikallisia toimijoita järjestämään haitallisen vieraslaji jättipalsamin kitkentätalkoita. Talkootoiminnan tukemiseksi ympäristökeskus tarjoaa halukkaiden talkooporukoiden avuksi kaksi lähimetsäopasta. Oppaat tulevat mukaan talkoisiin, kertovat jättipalsamista ja auttavat lajintunnistuksessa. Lisäksi Vantaan ympäristökeskus tarjoaa talkooporukalle eväät. Toiminta on tuttua kesältä 2017.

Suomen luonnolle haitallinen vieraslaji jättipalsami muodostaa laajoja kasvustoja, jotka vievät tilaa alkuperäisiltä kasveilta. Jättipalsamia kasvaa erityisesti kosteilla rannoilla ja ojanvarsilla. Kitkentätalkoiden tukemisella ympäristökeskus haluaa edistää haitallisen vieraslajin torjuntaa ja tukea kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia lähiluontonsa suojeluun.

Otollisin aika jättipalsamin kitkemiseen on heinäkuussa, ennen siementen kypsymistä. Lähimetsäoppaat voi kutsua talkooavuksi viikosta 30 alkaen ottamalla yhteyttä Vantaan ympäristökeskuksen ympäristösuunnittelijoihin.

Talkoot voi järjestää toki myös omin päin. Sopivaa kohdetta ja neuvoja kitkemiseen voi kysyä ympäristökeskuksesta. Lisätietoa talkoiden järjestämisestä vieraslajitalkoot-sivulta.

Ympäristösuunnittelijoiden yhteystiedot:

Ympäristösuunnittelija Sinikka Rantalainen (sinikka.rantalainen@vantaa.fi, puh. 050 318 0938), tavoitettavissa 17.8. asti.
Ympäristösuunnittelija Jarmo Honkanen (jarmo.honkanen@vantaa.fi, puh. 040 841 9962), tavoitettavissa 15.8. alkaen

Lähimetsäoppaat toimivat osana nyt toista vuotta peräkkäin Vantaalla vietettävää lähimetsien teemavuotta.

Teemavuosi Facebookissa: www.facebook.com/vantaanlahimetsavuosi2017

Julkaistu: 10.7.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter