Uimavesien laatu Vantaan uimarannoilla on hyvä

Vantaan uimarannoilta on otettu vesinäytteitä jälleen tällä viikolla. Tulosten mukaan uimavesien laatu Vantaalla on tällä hetkellä hyvä. Myöskään sinilevää ei näytteenottohetkellä havaittu. Uimavesien lämpötila vaihtelee 23-26 asteen välillä.

Oma sinilevähavainnointi on kuitenkin tähän aikaan vuodesta tärkeää, sillä sinilevän määrä vedessä voi vaihdella nopeasti. Uimista ja kahlaamista tulee välttää silloin kun sinilevää on selvästi havaittavissa. Jos kuitenkin käy uimassa, tulisi suihkussa käydä heti uimisen jälkeen. Lapset tulee pitää poissa rannasta, jos vedessä on runsaasti sinilevää, jotta he eivät nielisi levää sisältävää vettä. Sinilevä voi aiheuttaa iho-oireita, silmien kirvelyä, nuhaista oloa, lihaskipua tai pahoinvointia.

Tutkimustulokset Vantaan uimarannoilta

Havukosken uimaranta: 1.8.2018 veden laatu hyvä, ei havaittu sinilevää, lämpötila 23,9 °C
Kuusijärven uimaranta: 31.7.2018 veden laatu hyvä, ei havaittu sinilevää, lämpötila 26,3 °C
Leppäkorven uimaranta: 31.7.2018 veden laatu hyvä, ei havaittu sinilevää, lämpötila 26,0 °C
Matarin uimaranta: 1.8.2018 veden laatu hyvä, ei havaittu sinilevää, lämpötila 23,5 °C
Nikinmäen uimaranta: 31.7.2018 veden laatu hyvä, ei havaittu sinilevää, lämpötila 23,8 °C
Vetokannaksen uimaranta: 1.8.2018 veden laatu hyvä, ei havaittu sinilevää, lämpötila 23,8 °C.
Osa Vetokankaan rannan käyttäjistä on ilmoittanut saaneensa järvisyyhyn. Järvisyyhy on kiusallinen, mutta vaaraton vaiva, jonka oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Se ilmenee ihon kutiamisena ja iholle nousevina näppylöinä. Uimista ja kahlaamista matalassa rantavedessä kannattaa välttää ja käydä suihkussa uimisen jälkeen.

Vantaan uimarannoilta otetaan vesinäytteitä kesä - elokuun aikana joka toinen viikko. Uusimmat tutkimustulokset löytyvät aina myös uimarannan ilmoitustaululta, sekä kaupungin verkkosivuilta

Julkaistu: 4.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter