Kiireellinen hammashoito keskitetään Tikkurilaan

Suun terveydenhuollon kiireellisen hoidon vastaanotto keskitetään Vantaalla Tikkurilan terveysaseman hammashoitolaan 13.8.2018 alkaen. Vastaanotto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.00 – 14.00.

Kiireellisen hoidon keskittämisen tavoitteena on parantaa laatua ja potilasturvallisuutta sekä nopeuttaa palvelua ja hoitoon pääsyä resurssien yhteen kokoamisen myötä. Lisäksi kiireellistä hammashoitoa on edelleen saatavilla suun terveydenhuollon yksiköissä eri puolilla Vantaata. Pääosa toiminnasta keskitetään Tikkurilaan keskeisen sijainnin ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi.

Eri ammattilaisten yhteistyöllä pystytään hoitamaan yhdellä käyntikerralla mahdollisimman paljon kuntoon. Uusi keskitetty malli nopeuttaa kaikkien asiakkaiden osalta kiireettömään hoitoon pääsyä, sillä jatkohoitoaikoja tarvitaan tällöin entistä vähemmän.

Yksikössä työskentelee suuhygienisti-hammaslääkäritiimi ja päivystyshammashoitaja, joka vastaanottaa kiireellisen hammashoidon asiakkaita sekä tekee tarvittaessa hoidon esivalmisteluja. Suuhygienisti suorittaa aikuispotilaiden suun terveystarkastuksia ja suuhygienistipalveluja, kuten hammaskiven poistoa. Samalla käyntikerralla on mahdollista saada myös hammaslääkärin palveluja.

Vastaanotolla on käytössä hammashoitolan laajennuksen myötä tulleet kuusi uutta hammashoitohuonetta. Yhteensä vastaanotolla on yhdeksän hoitohuonetta, joista kuusi on kiireelliseen ja kolme puolikiireelliseen hoitoon.

Hammashoidon kiireellisellä vastaanotolla hoidetaan kiireellistä ja puolikiireellistä hoitoa tarvitsevia aikuispotilaita. Aika hoitoon varataan suun terveydenhuollon ajanvarauksesta numerosta 09 8393 5300 (ma-pe klo 7.30 -14.00). Ajanvarauksesta annetaan suuntaa antava aika, jolloin hoito pyritään aloittamaan riippuen kiireellisen vastaanoton asiakastilanteesta. Vastaanottokäynnin pituus joustaa asiakkaan hoidon tarpeen mukaan.

Toimintaa kehitetään saatujen kokemusten ja palautteen perusteella. Palautetta toiminnasta voi antaa henkilöstölle suoraan tai asiakaspalautekaavakkeella hammashoitolassa sekä Vantaan kaupungin nettisivujen palautepalvelun kautta.

Suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys järjestetään entiseen tapaan pääkaupunkiseudun hammashoidon yhteispäivystyksessä Haartmanin sairaalassa Helsingissä. Yöpäivystys kiireellisille tapauksille, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan päivään, on Töölön sairaalassa Helsingissä.

Lue lisää hammashoidon sivuilta.

Julkaistu: 7.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter