Vantaalla opintielle lähtee 2 550 eskarilaista ja 2 700 ekaluokkalaista

Katso Vantaa-kanavan videolta, kuinka Elsa, Onni ja kaverit astuvat opintielle.

Elokuussa monet ovat uuden edessä aloittaessaan esi- tai peruskoulun, opiskelut lukiossa tai ammattiopistossa. Koulutyön aloittaa kesäloman jälkeen Vantaalla yhteensä noin 2 700 uutta peruskoululaista, noin 1 150 uutta opiskelijaa suomenkielisessä ja noin 50 ruotsinkielisessä lukiossa. Vantaan ammattiopisto Variaan opiskelijaksi on hyväksytty yhteishaussa noin 850 uutta opiskelijaa. Esiopetuksessa aloittaa noin 2 550 lasta.

Suomenkielisessä esi- ja perusopetuksessa sekä lukioissa kouluun palataan kesälomalta torstaina 9.8. Ruotsinkielisessä perusopetuksessa ja lukiossa koulutyö alkaa tiistaina 14.8. Variassa uudet opiskelijat aloittavat opiskelunsa pääsääntöisesti kaksiviikkoisella perehdytys- ja suunnittelujaksolla 13.8.

Syyslomaa suomenkielisessä perusopetuksessa ja lukioissa vietetään 15.–19.10.2018. Ruotsinkielisen perusopetuksen ja lukion syysloma on 18.–19.10.2018. Katso koko lukuvuoden työ- ja loma-ajat.

Valtakunnallinen koulurauha julistetaan Vantaalla

Tänä vuonna Vantaa saa kunnian toimia valtakunnallisen Koulurauhan julistuksen tapahtumapaikkana. Koulurauha julistetaan 22.8. varhaiskasvatukseen, esi- ja perusopetukseen sekä toisen asteen oppilaitoksiin. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä osoitteessa www.koulurauha.fi.

Vantaalaiset lapset ja nuoret ovat olleet mukana suunnittelemassa Koulurauhan julistustapahtumaa ja Koulurauha-vuotta. Julistuksen teemaksi oppilaat ovat nostaneet vaikuttamisen koulussa, ja vuoden teemaksi valikoitui: ”Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa”. Koulurauhatyössä kiinnitetään huomiota siihen, kuinka jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa ilmapiiriin koulussa.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnista huolehtiminen on myös laajemmin strateginen painopiste vantaalaiskouluissa. Kouluissa keskitytään tänä lukuvuonna erityisesti sosiaalisten taitojen kehittämiseen sekä yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistamiseen koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma. Koulurauhasta voit lukea lisää osoitteesta www.koulurauha.fi.

Julkaistu: 7.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter