Asukkaita haetaan mukaan Uusi Vantaa -asukasraatiin

eri ikäisiä kaupunkilaisia kaupungintalon edustalla

Asukkaat pääsevät kertomaan, millainen Vantaa tukee parhaiten heidän arkeaan.

Vantaa on käynnistänyt uudistuksen, jossa luodaan tulevaisuuden kaupunkia. Asukkaat otetaan mukaan uudistuksen valmisteluun. Yli tuhat vantaalaista on jo osallistunut Vantaan tulevaisuutta ja palvelujen saavutettavuutta koskeviin kyselyihin 2017 ja 2018. Vastaukset huomioidaan Uusi Vantaa - valmistelutyössä. Tulevana syksynä asukkaiden ajatuksia kuullaan asukasraadissa ja järjestöseminaarissa. Lisäksi aihetta käsitellään vammais- ja vanhusneuvostojen sekä nuorisovaltuuston, Svenska kommitténin ja monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan yhteisessä tilaisuudessa.

Uusi Vantaa -asukasraatiin haetaan nyt eri-ikäisiä ja -taustaisia asukkaita eri puolilta Vantaata. Asukasraadissa perehdytään uudistuksen tavoitteisiin ja pohditaan muun muassa sitä, millainen on asukkaiden mielestä tavoiteltava Vantaa ja millainen kaupunkiorganisaatio tukee asukkaiden arkea. Uusi Vantaa -valmistelijoita osallistuu raadin kokoontumisiin, ja raadin ideat välitetään valmistelutyöhön. Raatiin hakeminen ei edellytä ennakkotietoja, kiinnostus kotikaupungin kehittämiseen riittää.

Uusi Vantaa -asukasraati kokoontuu neljä kertaa: kaksi kertaa syksyllä 2018 ja kaksi kertaa keväällä 2019. Ensimmäiset kokoontumiset ovat 13.9. ja 30.10. klo 17-20 esteettömässä tilassa Tikkurilassa. Raatilaiset saavat kokoontumisissa iltapalaa sekä kiitokseksi Vantaa-ämpärit ja leffalippuja.

Raatiin voi hakea mukaan lomakkeella verkossa tai täyttämällä lomakkeen Vantaa-infoissa sekä kaupungin asukastiloissa viimeistään 26.8. Raatia markkinoidaan lähiviikkoina myös paikallisten palvelujen läheisyydessä. Raatiin valitaan mahdollisimman monipuolinen 25 kuntalaisen joukko. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 35.

Lue lisää asukasraadin sivuilta.

Julkaistu: 13.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter