Hakunilassa Kaskelanrinteen itäpää muutetaan kävely- ja pyörätieksi, suojateitä ja pysäkkejä uusitaan

Hakunilassa Lahdentien läheisyydessä uusitaan suojateitä ja linja-autopysäkkejä ja tehdään muita muutoksia.

Hakunilassa Kaskelanrinteen loppuosa Lahdentien päässä suljetaan autoliikenteeltä ja muutetaan kävely- ja pyörätieksi noin 90 metrin matkalta. Muutosten seurauksena ajo Lahdentieltä Kaskelanrinteelle tapahtuu vastaisuudessa Kyytitien ja Kaskelantien kautta.

Kaskelanrinteen päästä rakennetaan valo-ohjattu painonapillinen suojatie Lahdentien yli, ja vanha Lahdentien hieman pohjoisempaa ylittävä suojatie poistetaan käytöstä. Kaskelanrinteen ja Lahdentien risteyksen lähellä olevat linja-autopysäkit (V9422 ja V9423) uusitaan.

Itä-Hakkilassa Lahdentien linja-autopysäkit (V9699 ja V9698) siirretään noin 100 metriä etelämmäksi Opaskoirakoulun kohdalle, ja pysäkkien kohdalle rakennetaan uusi Lahdentien ylittävä suojatie.

Kuninkaanmäessä Vanhalle Porvoontielle lähelle Lahdentien kiertoliittymää rakennetaan uusi linja-autopysäkki itään päin suuntautuvalle liikenteelle. Pysäkin läheisyyteen rakennetaan runkolukituksen mahdollistavia pyörätelineitä.

Työt toteutetaan Vantaan kaupungin ja Uudenmaan ELY-keskuksen yhteishankkeena. Työt on aloitettu elokuun toisella viikolla Kaskelanrinteen muutostöistä. Koko urakka valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

Julkaistu: 14.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter