Oletko eroamassa? Tule mukaan Puhutaan erosta -iltoihin

Puhutaan erosta -illat Vantaalla ja Helsingissä syksyllä 2018

Parisuhteen päättyminen tuo monenlaisia muutoksia elämään. Puhutaan erosta -illoissa saat luotettavaa tietoa ja pääset keskustelemaan eroon liittyvistä teemoista asiantuntijoiden johdolla. Illat on tarkoitettu eronneille ja eroa harkitseville sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille. Vantaalaiset ja helsinkiläiset voivat osallistua molempien kaupunkien järjestämiin iltoihin. Illat ovat maksuttomia.

Tilaisuudet järjestävät Helsinki ja Vantaa yhdessä Pääkaupunkiseudun Lapsen paras – yhdessä enemmän – hankkeen kanssa. Hanke saa valtionavustusta.

Vantaan tilaisuudet syksy 2018

Paikka: Verso Vernissakatu 8 C, 1 krs

Kello 17-19.30

TI 18.9. Mistä erossa sovitaan? Vanhempien eron ABC

TI 2.10. Päihteiden erottamat

TI 23.10. Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erotessa

Vantaan tilaisuudet kevät 2019

Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Teemat:
Isyys ja ero
Lapsi tarvitsee molempia vanhempia myös eron jälkeen

Helsingin tilaisuudet syksy 2018

Paikka: Itäkadun perhekeskus,Tallinnan aukio 1, huone 106-107, 1krs

Kello 17.30-19.00

KE 12.9. Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erotessa

KE 26.9. Mistä erossa sovitaan? Vanhempien eron ABC

KE 10.10. Lapsi tarvitsee molempia vanhempia myös eron jälkeen

KE 24.10. Päihteiden erottamat

KE 7.11. Kelan etuisuudet ja palvelut erotilanteessa

Teemat

Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erotessa

Millaisena vanhempien ero näyttäytyy lapsen näkökulmasta? Miten puhua lapsen kanssa erosta? Mukaan saat esimerkkejä harjoituksista, joiden avulla voit käsitellä eroa lapsen kanssa. Illan asiantuntijoina ovat Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n työntekijät.

Mistä erossa sovitaan? Vanhempien eron ABC

Illassa puhutaan avio- tai avoeron jälkeen tehtävistä sopimuksista liittyen lasten huoltoon, asumiseen, tapaamisiin ja elatukseen. Illan vetää Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Uudenmaan aluekoordinaattori yhdessä lastenvalvojan ja lakimiehen kanssa.

Lapsi tarvitsee molempia vanhempia myös eron jälkeen

Vanhemmuus ei pääty eroon, vaan haastaa vanhempia tarkastelemaan vanhemmuutta uudesta näkökulmasta. Mikä tekee vanhempien välisestä yhteistyöstä niin merkittävää lapsen hyvinvoinnille? Eron jälkeisestä vanhemmuudesta on keskustelemassa Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä -toiminnan asiantuntija Maarita Kettunen.

Päihteiden erottamat

Päihderiippuvuus on Suomessa toiseksi yleisin yksittäinen eroon johtava syy. Onko päihde-eroissa joitakin erityistä? Miten syyllisyydestä, häpeästä ja huolesta selviää? Mistä saan tukea tilanteeseeni? Aiheesta on alustamasta ja keskustelemassa kokemusasiantuntijoita sekä Miessakkien Tomi-Pekka Liias ja Sininauhaliiton Irene Komu.

Isyys ja ero

Miten ero muuttaa isyyttä? Minkälaisia isyyden positiiviset vaikutukset ovat lapseen ja isään itseensä? Oliko hoitamaton masennus syynä eroomme? Näitä ja monia muita isän näkökulmia erotilanteeseen valottaa Timo Tikka Miessakeista.

Eroneuvo-illat Helsingissä

Eroneuvo on eronneille ja eroa harkitseville vanhemmille sekä heidän läheisilleen tarkoitettu tilaisuus, jossa ammattilaisen alustuksen jälkeen on mahdollisuus keskustella ja pohtia eroamiseen, lapsiin ja vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä, vapaaehtoisten, itse eron kokeneiden, vanhempien kanssa. (Illoissa ei lastenhoitoa)

Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä erotyötä tekevien järjestöjen kanssa. Katso myös muut oman paikkakuntasi eropalvelut apuaeroon.fi.

Pääkaupunkiseudun Lapsen paras – yhdessä enemmän -hanke sosiaalisessa mediassa:

Facebook

Twitter

Blogi

Julkaistu: 20.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter