Kuvakaappaus virtuaalisesta Tikkuraitista

Kokeile kaupunkisuunnittelua virtuaalisella suunnittelupöydällä

Vantaalla on tänä vuonna kehitetty virtuaalitodellisuutta hyödyntävää yhteissuunnittelualustaa monialaisen toimijajoukon voimin. Työn tavoitteena on löytää uudenlaisia, osallistavia vuorovaikutustapoja kaupunkisuunnitteluun. Kuntalaiset pääsivät testaamaan yhteissuunnittelualustaa ensimmäisen kerran toukokuussa ja kaupungintalolla 27.8. klo 9–15 järjestettävässä testauspäivässä kaikki halukkaat voivat jälleen kokeilla, miltä tuntuu hypätä Tikkuraitin suunnittelupöydälle.

Virtuaalitodellisuuden avulla halutaan luoda tehokas, läpinäkyvä ja kokemuksellinen kehitysympäristö yhteisen kaupunkivision luomiseen. Uudenlaisen suunnittelualustan erityisinä kohderyhminä ovat olleet kuntalaiset, kuntapäättäjät sekä suunnitelmista päättävät luottamushenkilöt.

Projektissa mukana ovat olleet Vantaan kaupungin elinkeinopalvelut, kuntatekniikan keskus ja tietohallinnon SmartLab yhdessä Metropolian Ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitysyksikön Electrian kanssa. Lisäksi ympäristöä on ollut kehittämässä Metropolian pelisuunnittelijoista, 3D-artisteista ja ohjelmoijista muodostettu opiskelijoiden AllStars-tiimi.

Yhteissuunnittelualustan testauspäivä
ma 27.8.2018 klo 9–15
Vantaan kaupungintalon ala-aula, Asematie 7
Testauspäivänä voi kuka tahansa käydä kokeilemassa, miltä tuntuu hypätä Tikkuraitin suunnittelupöydälle ja muotoilla kaupunkiympäristöä yhdessä muiden kuntalaisten ja Vantaan kaupungin luottamushenkilöiden kanssa.

Lue lisää kuntalaisen ajankohtaisista osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Julkaistu: 20.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter