Asukkaat tekevät kaupungin – ja Myyrmäen Taiteiden yön

Catharina Zühlke
Tänä vuonna Myyrmäen tienoo täyttyy taiteesta 30.8. Catharina Zühlke toivottaa kaikki mukaan.

Myyrmäessä nautitaan tekemisen meiningin ansiosta muun muassa monipuolisesta Taiteiden yöstä.

Why So Myrtsi – Myyrmäen Taiteiden yö -tapahtumaa vietetään jälleen torstaina 30.8.2018. Luvassa on tuttuun tapaan kulttuuria, urheilua, katuruokaa ja mainiota festivaalitunnelmaa.

Neljättä kertaa järjestettävän Why So Myrtsin ohjelmatarjonta on kasvanut vuosi vuodelta. Viime elokuussa runsaat 3 000 kävijää uhmasi sateista säätä ja vuonna 2016 tapahtuma houkutteli peräti 5 000 vierasta. Tänä vuonna kävijäennätys halutaan tuplata. Tavoite ei kuulosta lainkaan mahdottomalta: joka neljäs vantaalainen asuu Myyrmäen suuralueella ja ohjelma vetänee paikalle ihmisiä myös muualta.

Ohjelma syntyy yhdessä tehden

– Ohjelmaa lähdettiin kokoamaan yhteen kesäkuun alussa, ja saimme heti paljon yhteydenottoja eri toimijoilta. Monet aiemmin ohjelmasta nauttineet haluavat olla nyt mukana tekemässä tapahtumaa, Taiteiden yön tuottaja Catharina Zühlke iloitsee.

Why So Myrtsi onkin myyrmäkeläisten yhteinen ponnistus. Myyrmäki-liike ja Myyrmäki-seura luovat tapahtumalle rungon tehtävään palkatun tuottajan johdolla ja kutsuvat kiinnostuneet ideoimaan sisältöä. Kesän mittaan järjestetään yhteispalavereja ja suunnitellaan tulevaa. Edellisvuosina tapahtuman h-hetken koittaessa mukana on eri yhteistyökumppaneiden myötä ollut noin satapäinen järjestäjäjoukko.

Vahvaa musiikkitarjontaa

Vapaalasta lähtöisin oleva, Myyrmäessä pari vuotta asunut Catharina Zühlke on tullut suurelle yleisölle tutuksi laulajana. Myyrmäen Taiteiden yön tuottajana Zühlke aloitti kesän alussa.

– Olen aiemmin ollut se osapuoli, joka on nauttinut Myyrmäki-liikkeen järjestämistä tapahtumista. Tuottajana olen päässyt yhä paremmin tutustumaan alueen ihmisiin, Zühlke kertoo.

– On ihanaa olla mukana innostamassa ihmisiä kehittämään luovia tempauksia. Taustani vuoksi haluan itse panostaa erityisesti tapahtuman musiikkipuoleen. On todella hienoa, että kaupungissamme on ikioma viihdeorkesteri, ja tänä vuonna Taiteiden yössä saadaan nauttia Vantaan Viihdeorkesterin konsertista! Olen myös koettanut herätellä alueen artisteja mukaan, ja esiintymässä nähdään esimerkiksi Allu ja Vaskivuoren lukion muusikkoja.

Why So Myrtsi tarjoaa yleisölle myös perinteeksi muodostunutta ohjelmaa, kuten Belenos Group of Arts -ryhmän tulitaideshow’n ja fiftarirokkikonsertin Mike’s Dinerin edustalla sekä toritanssit Paalutorilla. Tapahtuma-alueena ovat tuttuun tapaan Myyrmäenraitti, Liesitori, Paalutori, Myyrmäkitalo, Myyrmäen monttu ja Myyrmäen asema. Lisäksi ohjelmaa järjestetään ensimmäistä kertaa myös Colosseumilla.

Myyrmäessä osataan tarttua toimeen

Paikallisten toimijoiden aktiivisuus on jokaisen kaupungin unelma. Myyrmäessä on viime vuosina kääritty hihat yhden jos toisenkin asian parissa. Vastikään toimintansa aloitti esimerkiksi suuralueen oma paikallislehti, Myyr York Times. Lehti löytyy
myös verkosta osoitteesta myyryork.news.

Why So Myrtsi syntyi Myyrmäkipäivän luomalle perustalle. Teemapäivää oli vietetty 1970-luvun alusta lähtien parinkymmenen vuoden verran, mutta toiminta oli päässyt hiipumaan. Kylätapahtumalle huomattiin kuitenkin olevan tarvetta, ja pian Myyrmäki-liike ja Myyrmäki-seura ryhtyivät tuumasta toimeen.

– Eräässä avoimessa tapaamisessa nousi esiin ajatus yhdistää kyläjuhla ja Taiteiden yö -konsepti. Halusimme luoda tapahtuman, jossa olisivat mukana niin asukkaat, järjestöt, yritykset, kaupunki kuin seurakuntakin, Myyrmäki-liikkeen aktiivi Petteri Niskanen kertoo.

Ensimmäinen Why So Myrtsi järjestettiin 27.8.2015 – tismalleen 43 vuotta ensimmäisen Myyrmäki-päivän jälkeen. Catharina Zühlke uskoo, että Why So Myrtsistä on tulossa pitkä perinne.

– Arvostan sitä, että toimijat yhdistävät voimansa upean ohjelman eteen.

Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan!

Kiinnostaako vapaaehtoispesti tai ohjelman tuottaminen? Ota yhteyttä catharina@myrtsi.fi.

Teksti on julkaistu Asukaslehdessä 4/2018.

Tarinoita Vantaalta – kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 20.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter