Ympäristöraportti valtuuston käsittelyyn

Vantaan kaupunginvaltuusto käsittelee 27. elokuuta ympäristöraporttia 2017−2018. Katso suora kokouslähetys maanantaina kello 18 alkaen osoitteessa vantaakanava.fi.

Raportin mukaan Vantaan kasvihuonekaasupäästöt ovat laskeneet vuodesta 2010 lähtien. Vuoden 2017 päästöt olivat yhden prosentin pienemmät kuin sitä edellisenä vuonna. Kaukolämmön päästöt lisääntyivät 13 prosenttia, ja jätteiden käsittelyn päästöt puolestaan vähenivät 24 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen vuonna 2030 edellyttää merkittävästi tiukempaa päästövähennystahtia.

Vantaa on valittu yhdeksi kymmenestä Circwaste-edelläkävijäkunnasta, joka on sitoutunut viemään kiertotaloutta konkreettisesti eteenpäin. Aurinkosähkön käyttö on lisännyt suosiotaan ja kaavoituksessa ilmastovaikutusten arviointi oli jo arkipäivää. Asemanseudut kehittyivät suunnitelmallisesti ja pyöräilyyn kannustettiin. Puu-Kivistön asemakaava etenee vauhdilla.

Kokouksen esityslistaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään valtuustosalissa torstaina 23. elokuuta kello 17, ja myös tätä tilaisuutta voi seurata suorana Vantaa-kanavalta. Infossa esitellään kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten tutkimusohjelman (ARTTU2) keskeiset tulokset. Lisäksi aiheina ovat koulukiusaaminen ja sen ennaltaehkäisevät toimet sekä oppimisen uudistus varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Katso Vantaa-kanavalta myös video asukkaiden odotuksista syyskauden aloittaville valtuutetuille. Video julkaistaan perjantaina.

Julkaistu: 21.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter