Keskustapuolueen ministerit Vantaan kasvuun tutustumassa

Keskustapuolueen ministerit Vantaan kasvuun tutustumassa, kuva: Vantaan kaupunki, kuvaaja Sakari Manninen

Keskustan eduskuntaryhmä avustajineen pitää Vantaalla kesäkokoukseen 21. - 22.8.2018. Tiistaina ohjelmassa oli tutustumista Vantaan kasvuun ja tapaan hoitaa palveluita.

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Simonkallion päiväkodissa, jossa lapset oppivat leikillisesti kokeillen ohjelmointia ja robotiikkaa. Vantaan tavoitteena on, että kaikki Vantaan esiopetuksessa olevat lapset saavat vuonna 2018 leikillisiä kokemuksia robotiikasta ja ohjelmoinnista.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen osallistuivat kaupunginjohtaja Ritva Viljasen tietoiskuun Vantaan uudistamisesta. Kasvu maatalouspitäjästä elinvoimaiseksi ja kasvavaksi kaupungiksi on pitkälti sujuvien yhteyksien vaikutusta. Joukkoliikenteen vahvistaminen on edellytys kasvun jatkumiselle ja kohtuuhintaiselle asuntotuotannolle.

- Vantaalla on tulevaisuuden Suomen työpaikkavaranto. Lentokentän vaikutus on tässä huomattava, totesi kaupunginjohtaja Ritva Viljanen avauksessaan. Kasvu edellyttää sujuvia liikenneyhteyksiä niin paikallisesti kuin muualle Suomeen. Alueellisesti tärkein on ratikka Mellunmäestä lentoasemalle. Se mahdollistaa kymmenien tuhansien asukkaiden ja työpaikkojen sijoittumisen itäiselle Vantaalle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tutustui Hämeenkylän kouluun, joka toimii väistötiloissa Sanomalan vanhassa painotalossa. Entisiin toimituksen tiloihin Sanomalaan on luotu uutta opetussuunnitelmaa tukeva uudenlainen oppimisympäristö 7-9 luokkien opetukseen. Tilat mahdollistavat oppimisympäristöjen muokkaamisen erikokoisiin opetusryhmiin tuen tarpeen, opetustilojen, käytettävän oppimismateriaalin ja oppimismenetelmien mukaan.

Keskustan ohjelmassa oli myös tutustuminen lentokenttä-alueeseen, Niceheartsin työhön tyttöjen ja naisten aseman edistämisessä, Järjestöringin vapaaehtoistoimintaa koordinoivaan työhön sekä jätevoimalaan.

Julkaistu: 22.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter