Hyvinvointi ei tunne kuntarajoja

Sote-lautakuntien yhteistyökokous Helsingissä 22.8.

Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnat kokoontuivat yhteistyökokoukseen keskiviikkona 22. elokuuta 2018. Kokous oli historiallinen ja antoisa pääkaupunkiseudun sote-yhteistyön kannalta.

Kokouksessa keskusteltiin, miten pääkaupunkiseudun lapset ja nuoret voivat ja miten heidän hyvinvointiaan edistetään yhdessä. Lisäksi pohdittiin, miten pääkaupunkiseudun sote-yhteistyötä tiivistetään.

"Lapset ja nuoret ovat meille yhteisiä ja heidän arkensa ei tunne kuntarajoja. Tähän meidän palvelujen tulee vastata", Heikki Kurkela Kauniaisten sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja muistuttaa.

"Pääkaupunkiseutu on tulevaisuudessa yhä enenevässä määrin yhteinen hyvinvointipalvelualue. Tavoitteena pääkaupunkiseudulla tulee olla helppo ja saumaton palvelujen saatavuus yli kuntarajojen", painottaa Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Pirkko Letto.

"Parasta kuntarajat ylittävä yhteistyö on silloin, kun kuntalainen ei sitä edes huomaa, eikä törmää byrokratiaan kuntien tai palvelujen rajoilla", Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö kuvaa onnistunutta yhteistyötä.

"Meidän tulee tunnistaa pääkaupunkiseudun yhteistyön esteitä ja purkaa ne", Sanna Vesikansa Helsingin sosaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja summasi tapaamisen lopuksi.

Sote-lautakunnat päättivät jatkaa tämän kaltaista yhteistyötä. Lautakunnat tapaavat seuraavan kerran keväällä 2019 Espoossa.

Lisätietoja medialle:

  • Sanna Vesikansa (VIHR), Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, p. 040 7459586, sanna.vesikansa(a)hel.fi
  • Saara Hyrkkö (VIHR), Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, p. 040 719 7604, saara.hyrkko(a)vihreat.fi
  • Heikki Kurkela (KOK), Kauniaisten sosiaali- ja terveysvaliokunta, puheenjohtaja, p. 040 584 8090, heikki.kurkela(a)kauniainen.fi
  • Pirkko Letto (SDP), Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, p. 050 370 6756, pirkko.letto(a)vantaa.fi
Julkaistu: 22.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter