Nuorisotiloilla uudet aukioloajat: Kaikilta Vantaan suuralueilta löytyy tekemistä lauantai-illaksi

Nuoret piknikillä

Vantaan kaupungin nuorisotilat yhtenäistävät aukioloaikojaan 1.9. alkaen. Lisäksi osaan nuorisotilojen aukioloajoista tulee muutoksia niin, että ainakin yksi Vantaan jokaisen suuralueen nuorisotiloista tarjoaa nuorille tekemistä ja kokoontumispaikan lauantai-illaksi.

Aukioloaikoja muutetaan nuorten toiveiden pohjalta. Kaikki 13 nuorisotilaa on auki syyskuun alusta alkaen maanantaisin ja torstaisin kello 13.30-20.30 sekä perjantaisin kello 15-22.30. Lauantaisin kaikilla alueilla on vähintään yksi tila avoinna kello 15-22.30. 4.-6.-luokkalaiset ovat tervetulleita nuorisotiloille arkisin kello 13.30-18 sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 15-18. 7.-luokkalaiset - 17-vuotiaat ovat tervetulleita kello 15 jälkeen nuorisotiloille.

Nuorisotilojen aukioloajat suunniteltiin nuorille sekä nuorisotyöntekijöille toteutetun kyselyn perusteella. Nuorten kyselyyn vastasi 650 nuorta ympäri Vantaata ja työntekijöiden kyselyyn noin 90 prosenttia työntekijöistä. Nuoria osallistettiin kyselyyn niin nuorisotiloilla, kouluissa kuin jalkautuvassa nuorisotyössä. Uudet aukioloajat huomioivat nuorten toiveet, nuorisotyöntekijöiden työssä jaksamisen sekä yhtenäistävät nuorisotilojen aukioloaikoja.

- Yhtenäiset aukioloajat on aiempaa helpompi muistaa ja siten nuorella pitäisi olla matala kynnys piipahtaa millä tahansa kaupungin nuorisotilalla. Lauantaiaukiolollahaluamme tarjota jokaiselle vantaalaisnuorelle mahdollisuuden löytää mielekästä tekemistä ja seuraa oman kaupunginosan läheltä myös viikonloppuiltana, nuorisotyön päällikkö Pekka Mäkelä perustelee.

Nuorisotilojen aukioloajat ja harrastustoiminnan aikataulut, yhteystiedot ja tapahtumat löytyvät osoitteesta nuortenvantaa.fi. Tilojen syksyn ohjelma julkaistaan nuorisotilojen sivuilla syyskuun alkuun mennessä.

Vantaan kaupungilla on yhteensä 13 nuorisotilaa Hakunila-Länsimäen, Korso-Koivukylän, Myyrmäki-Martinlaakson, Tikkurilan ja Aviapolis-Kivistön alueella.

Julkaistu: 23.8.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter