Vantaan Viihdeorkesterin sävellys- ja sovituskilpailun finalistit on valittu

Noora Louhimo & Vantaan Viihdeorkesteri Tikkurilantorilla / Kuva: Sami Lievonen
Noora Louhimo & Vantaan Viihdeorkesteri Tikkurilantorilla elokuussa 2018. / Kuva: Sami Lievonen

Vantaan Viihdeorkesterin järjestämä kansainvälinen sävellys- ja sovituskilpailu kiinnosti ympäri maailmaa. Kisan finaalipaikkoja tavoittelemassa oli peräti 76 teosta 15 eri maasta. Teoksista 48 oli sävellyksiä ja 28 sovituksia.

Kaikille avoimen Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailun finalistit ovat: Jia Jie Chen, Kaapo Ijas, Pertti Jalava, Sampo Kasurinen, Iikka Kotaja, Risto Kupiainen, Pessi Levanto, Henri Lyysaari, Jari Puhakka, Lauri Salokoski, Johannes Salomaa, Teemu Takanen, Jukka Viitasaari, Otto Virtanen ja Anssi Växby.

”Teokset lähetettiin kisaan nimimerkillä. Kaikki kilpailijat olivat myös kirjoittaneet nuotit tietokoneella, joten yhdessäkään tapauksessa myöskään käsiala ei antanut vihjeitä tekijän henkilöllisyydestä tai kansallisuudesta. Kappaleiden yllä vallitsee yhä jännittävä salamyhkäisyys”, kilpailun sihteeri Jussi Lampela kertoo.

”Finalistien nimiä ei yhdistetä teoksiin edes konsertin aikana ja vasta palkintojen jaossa selviää kuka säveltäjistä on minkäkin teoksen takana”.

Finaalikonsertti Martinuksessa 17.9.

15 teosta saa maailmanensi-iltansa Vantaan Kulttuuritalo Martinuksessa maanantaina 17.9. kello 19 alkavassa finaalikonsertissa. Finaaliin on valittu 8 sävellystä ja 7 sovitusta. Tilaisuudessa päätetään myös 18 000 euron palkintorahan jakamisesta kahden kilpailukategorian ja niissä esitettävien teosten kesken. Mukana on ilmaisuvoimaista ja monipuolista musiikkia Suomesta ja USA:sta.

Kotimaiset musiikintekijät pärjäsivät kansainvälisessä vertailussa erinomaisesti: ”Ulkomaiset tekijät näkivät tämän sävellyskilpailuna muiden joukossa, ja monet ulkomaiset osallistujat lähettivätkin kilpailuun teoksen, jossa komppisektiolla eli rummuilla ja sähköisillä instrumenteilla oli valitettavan pieni rooli. Ei osattu ottaa oikealla tavalla huomioon tämän kilpailun ja orkesterin erityispiirteitä. Suomalaisille viihdeorkesteri on toki tutumpi.”

Finaalipaikan lunastaneet kappaleet muodostavat monipuolisen kattauksen uutta, täysimittaiselle sinfoniaorkesterille tehtyä viihdemusiikkia. Mukana on muun muassa oivaltavia sovituksia 2000-luvun kotimaisiin hitteihin sekä omaleimaisia instrumentaalisävellyksiä, jotka ovat saaneet innoituksensa esimerkiksi tulisesta tangosta ja uninäyistä.

Markku Johanssonin nimeä kantava sävellys- ja sovituskilpailu on osa Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kilpailutuomariston muodostavat Hans Ek (SWE), Markku Johansson, Jaakko Kuusisto (pj) ja Antti Rissanen.

Finaalikonsertin johtaa ylikapellimestari Nick Davies. Solisteina Erika Vikman ja Mikael Konttinen. Liput konserttiin myy Ticketmaster.

Finaalikonsertti Facebookissa

Julkaistu: 3.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter