Ekaluokkalaiset saavat kirjalahjan

Helmet-kirjasto lahjoittaa yhteistyössä Lasten Keskuksen kanssa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan ekaluokkalaisille Kaiken kadottajan arvoitus -kirjan.

Lahjalla halutaan rohkaista pientä lukijaa tarttumaan kirjaan ja luomaan mukavia lukumuistoja myös yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Lahjateoksen kieli ja kuvitus toimivatkin sekä lukemista aloittelevalle lapselle että kirjaa ääneen lukevalle aikuiselle.

Helmet-kirjasto lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset. Lukemisesteiset lapset saavat käyttöönsä Celian lahjakirjoista tekemät saavutettavat äänikirjat.

Kaiken kadottajan arvoitus on suunnattu juuri lukemaan oppineille. Helppolukuinen Pikkiriin pulmatoimiston puuhista kertova kirja perustuukin Vilske-aapisen maailmaan. Kaiken Kadottajan arvoitus on hauska ja sopivasti jännittävä kirja, jossa Aapisesta tutut sivuhenkilöt, järjestyksenvalvoja Nysä Nörtti ja hänen ystävänsä Pikkirii saavat oman tarinansa. Kirjaan liittyy myös hauskoja tehtäviä, jotka voi tulostaa Helmet.fi:stä lasten sivuilta.

Kirjan tekijöiden haastattelu: Lastenkirjailijat: lasta ei pidä aliarvioida

Kirjailija Reetta Niemelän videotervehdys ekaluokkalaisille

Kuvittaja Katri Kirkkopellon videotervehdys ekaluokkalaisille

Ekaluokkalaisille jaetaan koulussa kutsut kirjastoon, mistä kirjalahjan voi noutaa. Samalla kirjastokäynnillä ekaluokkalaisella on mahdollisuus hankkia upouusi Helmet-kirjastokortti tai vaihtaa vanha kortti maksutta lastenkorttiin.

Helmet-kirjastojen kautta voi hankkia myös Celian verkkopalvelun käyttöoikeuden.

Ruotsinkielinen lahjakirja

Venäjänkielinen lahjakirja

Kuva: Dani Rönnqvist

Julkaistu: 10.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter